Salut mantindrà el consultori mèdic del barri de Poblenou de Sabadell

L'atenció es farà en un espai del Centre Cívic del barri davant la petició municipal perquè el servei quedés garantit

El Departament de Salut recuperarà el servei de consultori al barri de Poblenou de Sabadell, que va quedar cancel·lat el passat mes de març, amb l’inici de la pandèmia. Tècnics de l’Institut Català de la Salut han validat l’espai que l’Ajuntament ha ofert al Centre Cívic del barri, on s’hi habilitarà un taulell d’atenció a l’entrada principal per fer poder establir si els usuaris tenen símptomes compatibles amb la covid-19. Tot i que no s’ha establert encara la data de reobertura, podria obrir portes passat festes, i ja s’ha definit l’equip amb un infermer i un administratiu. A l’equipament s’hi farà seguiment de malalts crònics i les cures necessàries als pacients, amb un horari de dilluns a divendres i de 8.00 a 15.00 h.

El consultori va tancar perquè no s’hi podia garantir els circuits d’entrada i sortida de l’espai amb la nova situació sanitària. Des de llavors, l’Ajuntament havia demanat a la Generalitat que es busqués una solució per garantir la continuïtat del servei, amb molta pressió de l’entorn veïnal, que reclamaven poder disposar de l’equipament, en tractar-se d’un barri separat del nucli urbà.

“Calia buscar una solució per desencallar la manca de servei al barri del Poblenou i que els veïns tornessin a disposar d’atenció sanitària, des de l’Ajuntament vam fer una proposta que respon a les necessitats sanitàries que ens havia manifestat la Generalitat”, assenyala l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. En aquest sentit, espera que la reobertura de l’equipament, un cop fetes unes obres que cal dur-hi a terme, pugui ser passades les festes, encara que el calendari no està tancat.

Aquesta és la tercera novetat en matèria de millora assistencial en l’àmbit de salut que s’anuncia en una setmana en l’àmbit de Sabadell. La primera va ser la presentació del projecte d’ampliació de l’hospital Parc Taulí amb pressupost de 40 milions d’euros, i la segona la construcció de l’hospital que que donarà cobertura a diversos municipis de la comarca, com Cerdanyola, Ripollet o Montcada, amb un pressupost de 50 milions d’euros en els propers cinc anys.