Sabadell repintarà completament la senyalització de la N-150 durant el juny

De l’operació se n’encarrega la Generalitat, titular de la carretera, i no s’acabarà fins al 22 de juny

Workers in high visible suits painting lane lines on the asphalt road. Road maintenance and line visibility.

Durant el mes de juny, la Generalitat de Catalunya –titular del vial– pinta de nou  tota la senyalització horitzontal de la carretera N-150 al seu pas per Sabadell.  L’operació, sol·licitada per l’Ajuntament de Sabadell, va començar la setmana  passada i s’acabarà previsiblement el 22 de juny. Els treballs es fan entre les 10 del  vespre i les 6 del matí, per entorpir tan poc com es pugui el trànsit. 

L’actuació consisteix a pintar les línies de separació dels carrils, els passos de  vianants, les línies de detenció i tots els símbols –fletxes, estops, illetes…– que hi  ha marcats a la calçada. També s’aprofita l’ocasió per ordenar i fer més clara la  senyalització en determinats punts, esborrant les restes d’antigues marques viàries,  amb l’objectiu de facilitar la ràpida comprensió de la circulació i la seguretat del  trànsit.

Es treballa de sud a nord. Així, ja s’ha començat a repintar a la confluència amb els  carrers de Can Viloca, de Fatjó i de Bac de Roda. I els dies 21 i 22 de juny es  treballarà a les confluències amb els carrers de Turina i de Sarasate fins al final de  la carretera de Terrassa dins el nucli urbà de Sabadell. Els dies d’entremig es  pintarà la resta del vial. 

Dins el terme municipal de Sabadell, la N-150 rep el nom de carretera de Barcelona  des de l’entrada pel sud del nucli urbà fins a la cruïlla amb el carrer de Sant Cugat  i la carretera de Molins de Rei. Des d’aquest punt, en direcció nord, s’anomena  carretera de Terrassa. Aquesta via es va obrir el 1847 i no va arribar a Terrassa fins  cinc anys més tard. Amb la nova carretera i amb l’arribada del ferrocarril que les  unien a Barcelona, les poblacions de Sabadell i Terrassa van iniciar un període de  creixença econòmica sense precedents.