Sabadell rep més de 113.000 euros per treballar en la sensibilització i defensa dels drets humans

La major part de finançament es destinarà als Plans d’Educació per a la Ciutadania  Global (ECG)

Durant els anys 2021 i 2022, Sabadell rebrà 113.735,23€ de la Diputació de  Barcelona per projectes de sensibilització i promoció dels drets humans, fomentant  la diversitat i la convivència a la ciutat, a més de treballar específicament per a  l’abordatge de les violències masclistes.  

La major part de finançament es destinarà als Plans d’Educació per a la Ciutadania  Global (ECG), amb l’objectiu d’impulsar una ciutadania conscient i compromesa  amb els drets humans, la justícia global i la solidaritat internacional. D’aquesta  manera, es donarà suport a activitats de foment de cultura de la pau, el voluntariat  o el comerç just, entre d’altres. La tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar  Animal i Participació, Marta Morell, ha posat en relleu que “és imprescindible el  foment dels drets humans, ja que la seva defensa implica la construcció d’un  món més just, més equitatiu i més igualitari. Sabadell està fent aquesta feina”. 

També es destinaran recursos a seguir fomentant la convivència i la diversitat,  combatre les discriminacions i afavorir la igualtat d’oportunitats i la cohesió social  entre la ciutadania, promovent alhora l’autonomia personal de les persones  nouvingudes. 

D’altra banda, una part d’aquests ajuts econòmics, més de 17.000€, són per a  millorar la cobertura de les accions que s’estan duent a terme des del Servei  d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), duent a terme teràpies complementàries 

al tractament psicològic que permetin una atenció integral a la dona que pateix o ha  patit violència masclista i facilitar la seva recuperació. 

Aquests ajuts econòmics formen part de la convocatòria del Catàleg 2021 del Pla  de Concertació Xarxa de Governs Locals 2020-2023 de la Diputació de Barcelona.