Sabadell presenta el 1er Saló Sakura Matsuri que acostarà la cultura japonesa

La ciutat de Sabadell ha presentat el 1er saló Sakura Matsuri i que, del 29 d’abril a l’1 de maig, oferirà una trobada multisectorial al recinte de Fira de Sabadell on es podrà conèixer la globalitat de la cultura i la vida japonesa.

Més de 30 expositors i un centenar d’activitats per a tots els públics acostaran la cultura, el turisme, la tecnologia, la gastronomia i les arts marcials japoneses a Sabadell amb la celebració de la 1era edició del saló Sakura Matsuri a les instal·lacions de la Fira de Sabadell. La trobada, del 29 d’abril a l’1 de maig, permetrà als visitants conèixer i gaudir de tota l’oferta multisectorial d’origen japonès.

Més enllà de l’oferta cultural del saló que ocuparà els gairebé 3.000 metres quadrats de la nau central de Fira de Sabadell, la 1era edició del saló Sakura Matsuri servirà per presentar també la ciutat com a seu organitzadora de fires i esdeveniments internacionals i forma part d’una estratègia de l’Ajuntament de la ciutat per donar a conèixer Sabadell a l’exterior i també les seves instal·lacions firals com un nou destí MICE (les sigles en anglès de Meetings, Incentives, Conferences, and Events) o, el què és el mateix, Reunions, Incentius, Conferències i Esdeveniments.

Més enllà de l’oferta expositiva i d’activitats, el saló Sakura Matsuri també proposa un programa educatiu per les escoles amb tallers de pintura, Manga, papiroflèxia, arts marcials o cinema, i un grup d’activitats organitzades des de la Cambra de Sabadell per donar a conèixer les principals oportunitats de negoci per a les empreses exportadors al Japó.  Aquest nou saló és el 1er i únic de les seves característiques fet mai a Catalunya, estarà obert al públic de Sabadell i de tota Catalunya, seguirà totes les normes de seguretat sanitària adequades al seu moment i té previst aplegar uns 3.000 visitants diaris.

Convertir Sabadell en capital de negocis i com a nou destí empresarial

La presentació del saló ha comptat amb la presència del Regidor i responsable del Programa de Projecció de la Ciutat i Turisme de l’Ajuntament de Sabadell, Lluís Matas, que ha afirmat: “Un saló d’aquestes característiques i amb aquest component internacional col·loca Sabadell al mapa de les ciutats amb capacitat de fer trobades empresarials internacionals”. Per la seva banda, la Directora del Saló Sakura Matsuri, Sònia Graupera considera que: “L’oferta del saló és rica i variada amb més d’un centenar d’activitats. El públic familiar trobarà tota propostes que els acostaran a l’experiència de viure el Japó en primera persona”.

La celebració d’aquesta primera edició buscarà contribuir així a la promoció econòmica de la ciutat de Sabadell i a la projecció de la seva imatge cap a l’exterior tot oferint l’oportunitat de crear lligams culturals, turístics i empresarials de la ciutat de Sabadell amb el Japó.