Sabadell posa en marxa l’Escola de Gènere, espai de formació i debat adreçat a ciutadania i professionals

Per aquesta primera edició s’han organitzat activitats presencials i en línia entorn els feminismes

Aquest matí s’ha presentat l’Escola de Gènere, una nova proposta de l’Ajuntament  de Sabadell que neix amb l’objectiu de crear un espai d’aprenentatge, reflexió i  debat sobre temes de gènere, adreçat a ciutadania i professionals. 

Aquesta primera edició serà del 28 de juny al 2 de juliol i inclou diverses activitats presencials i en línia. 

La temàtica escollida per aquest any és de caire generalista, oferint formació i  reflexió sobre els feminismes. D’altra banda, cal destacar que s’ha apostat per un  format àgil i divers que inclou xerrades, debats, accions culturals i tallers. 

El tret de sortida de l’Escola de Gènere serà el dilluns 28 de juny, amb el taller en  línia “Feminismes per a principiants”, on durant dues sessions es reflexionarà sobre  els feminismes i també sobre la crisi dels treballs de cura o les relacions entre els  feminismes i altres moviments de lluita social. Amb un aire més lúdic però sense  deixar de banda la crítica i la reflexió, tindrà lloc el monòleg “Desaparezca aquí”, a  càrrec de Patrícia Sornosa, el dimarts 29 de juny. Una altra de les activitats  adreçades a la ciutadania és la xerrada “Feminismes, ara i sempre!”, a càrrec de  l’advocada i feminista Magda Oranich, el dijous 1 de juliol. Aquestes dues activitats  es faran al Casal Pere Quart de manera presencial. 

La tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar animal i Participació, Marta Morell,  ha presentat avui la primera edició d’aquest programa i ha expressat que:  “esperem que li podem donar continuïtat en els propers anys i que esdevingui  un espai consolidat”. A més, Morell ha afegit que l’Escola de Gènere neix amb la  voluntat de “promoure la sensibilització, el coneixement de la ciutadania quant  a les discriminacions i potenciar la transformació cap a una societat realment  igualitària”. 

D’altra banda, també cal destacar que aquests dies més d’un centenar de  professionals rebran formació en el marc de l’Escola de Gènere. El divendres 2 de  juliol al matí tindrà lloc la xerrada en línia “Violències masclistes en l’adolescència”,  a càrrec de la sociòloga Carmen Ruiz Repullo, on es donaran a conèixer els signes  de les violències masclistes en l’adolescència, pautes per identificar-les i abordar 

les. Aquesta activitat s’adreça a professionals que treballen amb persones joves o  que en la seva tasca tinguin relació amb adolescents. També s’han organitzat tres  edicions més del curs “Llenguatge no sexista i inclusiu” on hi participaran  professionals de l’Ajuntament de Sabadell.  

Totes les activitats, presencials i en línia, requereixen inscripció prèvia al 93 724 61  67 o genere@ajsabadell.cat

L’Escola de Gènere, més accions per la formació i sensibilització 

Aquesta primera edició neix amb la voluntat de ser la primera d’una sèrie d’edicions  que s’aniran celebrant de forma anual. Així, es comença una nova línia d’accions  en l’àmbit pedagògic, formatiu i de sensibilització per promoure i generar  coneixement entre la ciutadania, entitats i professionals, sempre amb l’objectiu  d’afavorir l’esperit crític i canvis d’actituds que fomentin una transformació social  cap a una societat igualitària. 

La posada en marxa de l’Escola de Gènere forma part dels compromisos recollits  al Pla d’Actuació Municipal i es continuen treballant els objectius del Pla d’Igualtat  de Gènere i LGTBI (2018-2022).