Sabadell omple la meitat de l’alberg destinat a indigents en la primera nit d’Operació Fred

Set usuaris van fer ús de l'espai que gestiona Creu Roja i es va donar suport a persones que van declinar l'oferiment

Espai habilitat i gestionat per Creu Roja Sabadell per acollir les persones sense llar durant l'Operació Fred. CEDIDA

Un total de set persones sense llar han fet ús de la primera nit d’obertura de l’alberg de Creu Roja a Sabadell, que va obrir portes divendres després que l’Ajuntament va activar per primer cop aquest hivern la fase d’alerta de l’Operació Fred. L’espai l’ha cedit la companyia Aigües de Sabadell (CASSA), ubicat al número 10 de carrer Concepció, al centre de la capital vallesana.

El nou espai té diferents àrees climatitzades amb un total de quinze llits, i obre des de les 20.00 h fins les 9.00 h. Creu Roja ofereix a les persones acollides llit, el sopar, l’esmorzar del dia següent, servei de dutxes, roba neta d’abric i un acompanyament dels professionals de l’entitat per avaluar la seva situació personal.

La persones acollides en aquest centre viuen permanentment al carrer i la majoria d’elles han estat detectades prèviament pel servei de sensellarisme de la Creu Roja, de l’àrea d’exclusió residencial de l’Ajuntament i la Taula de Sensellarisme de la ciutat. Les Unitats d’Emergència Social (UES) de la nostra entitat s’encarreguen de recórrer els punts de la ciutat on consta que hi viuen persones sense llar i se les informa sobre el centre perquè hi puguin anar.

Si algunes d’aquestes persones rebutja l’oferiment, igualment se’ls fa entrega de menjar i begudes calentes i roba d’abric a peu de carrer. Creu Roja està fent aquesta tasca cada dia des que es va posar en fase de pre-alerta l’Operació Fred, el 14 de gener.

Aquesta és la primera vegada que CASSA cedeix un espai d’aquest tipus acordat amb l’Ajuntament de Sabadell i Creu Roja. L’alberg es tornarà a obrir en el moment que el consistori activi la fase d’alerta de l’Operació Fred a la ciutat.