Sabadell no haurà d’indemnitzar l’Estat per recuperar l’antiga caserna de la Guàrdia Civil

Un jutjat desestima la reclamació amb una sentència que es pot recórrer i l'edifici es podrà destinar a usos públics

L’Ajuntament de Sabadell no haurà d’indemnitzar l’Estat per a poder fer ús de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. Així ho ha anunciat el consistori, després d’haver rebut la sentència, que es pot recórrer. Es tracta d’un edifici construït l’any 1911 amb aportació municipal i que la Guàrdia Civil va utilitzar fins l’any 1998. Situat a la Gran Via de la ciutat, l’Estat reclamava una indemnització perquè Sabadell la pogués recuperar. Per aquest motiu el ministeri de l’Interior va recórrer l’acord de ple de febrer de 2018 qua anul·lava un acord previ amb l’Ajuntament, fet pel qual s’establia la cessió dels terrenys a la ciutat a canvi d’uns terrenys de 5.000 metres quadrats i 3 MEUR. Si la sentència no es recorre, l’edifici serà municipal.

L’Ajuntament va acordar per via plenària al 2016 revisar els acords a través de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. En una resolució va assenyalar que la caserna era de titularitat municipal.

“És una gran notícia per a la ciutat, ja que amb la decisió, Sabadell podrà comptar amb un gran espai i a més en un àmbit tan estratègic com és la Gran Via”, assenyala l’alcaldessa, Marta Farrés. “De moment cal ser prudents i esperar a veure si l’advocacia de l’Estat recorre o no però en tot cas, tenim una sentència que és favorable a la ciutat i això cal valorar-ho positivament”, afegeix.

Els acords contra els quals l’Estat va presentar el recurs desestimat ara pels tribunal comportaven que l’Ajuntament prengués possessió plena i efectiva de la totalitat dels immobles que configuren l’antiga caserna en coherència amb el dictamen emès poc abans per la Comissió Jurídica Assessora. La sentència es pot recórrer davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.