Sabadell crea dos circuits perquè 24.000 persones puguin veure la cavalcada de Reis estàtica

S'ha habilitat el recinte de Fira Sabadell durant quatre dies amb controls de temperatura, gel i cita prèvia

El Vapor Reial, a Fira Sabadell, en la seva edició de 2019. CEDIDA

La cavalcada dels Reis d’Orient de Sabadell serà aquest any en format estàtic i amb un doble circuit establert per oferir totes les garanties sanitàries. Des del 2 de gener i fins el dia 5 s’habilitarà la Fira Reial al recinte de Fira Sabadell, on es calcula que unes 24.200 persones passaran per aquest espai. El format escollit dona resposta a les mesures sanitàries en vigor durant les festes de Nadal per evitar contagis i té com objectiu que el màxim nombre de persones, sobretot els més menuts, puguin veure a Ses Majestats. Per aquest motiu s’ha habilitat l’espai durant un total de quatre dies en què les famílies podran resseguir tot el traçat preparat, sempre amb l’entrada adquirida a través del sistema de cita prèvia creat per l’ocasió.

L’espai escollit acull des de fa cinc anys el Vapor Reial, que recreava l’espai on els ajudants dels Reis d’Orient preparen els regals per poder-los repartir la nit del 5 de gener. Fins l’any passat, els assistents podien veure com aquests ajudants treballaven a l’interior del recinte, després de fer cua i sense cita prèvia, i conèixer, entre altres, el conte ‘Nit de Reis a Sabadell’.

Aquesta any, però, s’han aplicat els canvis per adaptar el Vapor Reial i convertir-lo en la Fira Reial, el format de cavalcada adaptat a les noves circumstàncies. L’entrada al recinte firal es farà a través d’un procés ordenat en què es comprovarà que es disposa de les entrades corresponents al dia i l’hora assignats.

Es farà un control de temperatura, es subministrarà gel hidroalcohòlic i serà obligatori dur mascareta, tant a la cua com a l’interior de la fira. L’accés serà a la plaça de la Sardana i la sortida al carrer Tres Creus, i caldrà ser al lloc un quart d’hora abans de l’hora assignada.

A l’interior de la Fira Reial s’hi han previst dos circuits per resseguir la cavalcada pel cantó esquerre i el cantó dret. El recorregut es farà sempre amb grups bombolla o unitats familiars de màxim sis persones.

Variació del conte

En aquesta ocasió, a més, s’ha editat una versió extraordinària del conte ‘Nit de Reis a Sabadell’, obra de David Vila i Ros. Enguany es vol explicar als més menuts per què els Reis d’Orient són a la ciutat des del dia 2 de gener i no des del dia 5, com és habitual.

En el relat, rebatejat amb el nom ‘Una nit de Reis diferent’, s’explica que en el context de pandèmia i perquè tothom pugui veure a Ses Majestats, han optat per arribar a la ciutat amb més temps. A diferència dels anys anteriors, aquest cop no s’edita el conte en paper, sinó que s’ha optat per un format electrònic i també un vídeo animat.

D’altra banda, l’Ajuntament ha decidit suspendre el trenet que havia de recórrer les places Sant Roc i Doctor Robert, al centre de la ciutat, a partir del 28 de febrer. Aquesta era una de les activitats que més èxit havia tingut en la reserva prèvia d’entrades per aquestes festes, i que s’ha cancel·lat per les mesures sanitàries vigents.