Sabadell converteix l’Ajuntament en un Calendari d’Advent per Nadal i recupera la Cavalcada dels Reis d’Orient

La Fira de Santa Llúcia incorpora unes noves casetes d'estil nòrdic i es reedita el Pessebre Monumental

El pessebre monumental del centre de Sabadell al 2020. ACN

La façana de l’Ajuntament de Sabadell (Vallès Occidental) es convertirà aquest Nadal en un Calendari d’Advent. Es tracta d’una adaptació de la cara orientada a la plaça Doctor Robert, on també s’hi durà a terme un espectacle, “Somriu el Nadal”, amb música de Xasqui Ten i amb la participació d’escoles de dansa de la ciutat, i que es podrà veure del 27 de desembre al 4 de gener. En aquest mateix emplaçament s’hi ubicarà la Fira de Santa Llúcia, que enguany estrena unes noves casetes de fusta inspirades en els mercats de Nadal nòrdics. També torna el Pessebre Monumental de la plaça Sant Roc i la Cavalcada dels Reis d’Orient en el seu format tradicional, després que entre els dies 2 i 4 de gener Fira Sabadell hagi acollit la Fira Reial.

Els actes de Nadal arrencaran el divendres 26 de novembre al vespre, amb la inauguració de la Fira de Santa Llúcia i l’encesa de la il·luminació dels carrers amb tres actes en tres punts diferents de la ciutat. La ciutat tindrà 600 elements d’enllumenat nadalenc en 76 carrers i places, i arbres gegants decorats en tots els barris.

Pel que fa a l’edifici de l’Ajuntament, s’ha concebut com un centre neuràlgic de la decoració de Nadal. Així, el Calendari d’Advent de la façana de la plaça Doctor Robert es podrà gaudir a partir del dia 1 de desembre i fins el dia 24.

L’Ambaixador Reial torna a instal·lar-se a la Casa Duran. Rebrà les cartes dels infants des del 26 de desembre fins el 4 de gener.

La Cavalcada dels Reis d’Orient recupera el seu format habitual, després que l’any passat es va traslladar a Fira Sabadell en format de visita estàtica. Enguany, la cita farà el recorregut habitual, en aquesta ocasió de sud a nord de la ciutat, amb un “pla B” en cas que les mesures sanitàries s’hagin d’endurir.

Pel que fa a l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell, reediten el Pessebre Monumental de la plaça Sant Roc, aquest any incorporant una nova figura. El col·lectiu, a més, inaugurarà la Mostra de Pessebres a l’Acadèmia Catòlica el 27 de desembre.

Música, trens i atraccions

Damaris Gelabert serà la protagonista musical del 4 de gener, amb dos concerts al Pavelló del Nord, i amb entrada gratuïta però aforament limitat. A més, es recupera el Trenet de Nadal, que recorrerà els barris de la ciutat durant les vacances escolars, i el Trenet del Parc Catalunya estarà en funcionament amb decoració especial.

El Parc Central del Vallès, entre Sabadell i Barberà, acollirà una fira d’atraccions, que estarà oberta del 25 de desembre al 9 de gener. A banda, la Fira d’Artesania torna al passeig de la Plaça Major, en aquest cas des del 17 de desembre i fins el 5 de gener.