Obre a Sabadell la Fira Reial perquè 24.000 persones vegin els Reis d’Orient

La cita es fa durant quatre dies i amb dos circuits diferenciats a Fira Sabadell amb mesures de seguretat i cita prèvia

Una mare i els seus dos fills contemplen la carrossa de l'Ambaixador Reial de Sabadell. ACN

El recinte Fira Sabadell ha obert portes aquest dissabte reconvertit en la Fira Reial, on fins dimarts vinent, 5 de gener, unes 24.000 persones passaran per veure la cavalcada estàtica dels Reis d’Orient. Es tracta d’una iniciativa que s’ha ideat per a poder fer arribar una de les cites de la nit més màgica de l’any als més menuts. Per adaptar-se a les mesures sanitàries, i davant de la inviabilitat de fer una cavalcada tradicional, s’ha optat per fer un doble circuit intern per duplicar la capacitat de la cita. Al llarg del recorregut es pot veure des de les cartes que ha rebut l’Ambaixador Reial fins les carrosses amb Melcior, Gaspar i Baltasar, a més de veure alguns dels regals ja llestos per dur als menjadors el proper 6 de gener.

El recinte ha obert portes aquest dissabte a les 10.30 h, un cop l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha rebut l’Ambaixador Reial i els tres Reis d’Orient, que han arribat en un trenet al recinte firal. “Us vull donar les gràcies perquè en aquest any de covid tan complicat heu tingut l’enorme amabilitat de venir més dies a la ciutat”, ha dit l’alcaldessa.

Farrés també ha recordat als menuts que tot i les dificultats es podran veure els Reis d’Orient amb “un tros de la cavalcada” que s’ofereix a la Fira Reial. “Més que visita, serà una estada”, ha destacat en el seu parlament el rei Gaspar, que ha assenyalat que així s’asseguren que “molts nens i nenes ens podran veure”.

La cita compta amb la participació de més d’un centenar de voluntaris i membres d’entitats de la ciutat, com és tradició a la cavalcada. El recorregut comença a fora, on els assistents han de fer cua després de presentar la seva entrada, gratuïta i amb cita prèvia, i passar els controls amb gel hidroalcohòlic.

En el camí interior es pot veure l’Ambaixador Reial, que aquest any estrena carrossa, i el munt de cartes rebudes aquests darrers dies. Amb patges i ballarins en tot el traçat, els tres Reis d’Orient es troben al cos central de la fira, punt on més estona s’hi queden els més petits. Ja a la sortida, es dona una bossa tancada als menuts amb caramels.