L’empresa editora del Diari de Sabadell compra el Diari de Terrassa

Novapress Edicions garanteix l'autonomia de les dues capçaleres i preveu sumar més rotatius d'àmbit local en un futur

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Exemplars del Diari de Terrassa i el Diari de Sabadell. CEDIDA

L’empresa editora del Diari de Sabadell, Novapress Edicions, ha fet efectiva la compra del Diari de Terrassa. Es tracta d’una operació que es materialitza després d’un procés concursal que la jutgessa no va fer efectiu fins aquest dilluns. L’oferta final de l’editora va ser de 20.000 euros i el compromís d’assumir 21 dels 29 treballadors de què disposava el rotatiu terrassenc, onze dels quals són redactors, tres corresponen al departament comercial, tres més a distribució i la resta a producció i administració. El conseller delegat de Novapress Edicions, Marc Basté, garanteix l’autonomia editorial de les dues capçaleres, tot i que preveu que comparteixin certs continguts, així com poder sumar altres rotatius d’àmbit local al grup.

Novapress Edicions ja va mostrar interès en adquirir el Diari de Terrassa a principis de 2020, però la propietat del rotatiu va presentar una sol·licitud de concurs voluntari de creditors al Jutjat Mercantil número 1 de Barcelona el passat mes d’octubre, donada la delicada situació financera que creuava l’empresa. L’editora sabadellenca va presentar la seva oferta, com també ho van fer el grup Prensa Ibérica i el grup elMón, segons detallen fonts de Novapress Edicions.

Finalment, l’oferta guanyadora ha estat la de Novapress Edicions. “Ha estat un procés llarg que ha generat molta incertesa sobretot per als treballadors del Diari de Terrassa, i que ara sortosament s’acaba i comença la feina per part nostra”, assenyala Basté en declaracions a l’ACN. L’acord estableix que la majoria dels treballadors mantindran la seva feina, entre els quals no hi figura ni el fins ara director ni el cap de redacció, si bé es generaran sinergies amb la redacció del Diari de Sabadell, sempre garantint la independència dels dos projectes.

“El Diari de Terrassa i el Diari de Sabadell són dues capçaleres autònomes editorialment i ho seguiran sent, la clau de l’èxit d’un diari local és l’arrelament local, i això t’ho dona la redacció i l’autonomia”, explica el conseller delegat de Novapress Edicions. Hi haurà, però, un canvi de model editorial i gràfic: “Puc gairebé assegurar que seran dos models bastant diferents l’un de l’altre”, afegeix.

La previsió de Basté passa per sumar més capçaleres al projecte, sempre en l’àmbit local. “La idea de l’estructura és consolidar grup, fer de dues organitzacions una de sola, més sòlida i potent, preparada per assumir reptes de futur i incorporar noves capçaleres per fer un grup de premsa local”, explica.

Nova seu a Sabadell

Novapress Edicions va adquirir el Diari de Sabadell l’any 2018, fet que va implicar una renovació gairebé total de la plantilla. També va implicar un redisseny gràfic, acompanyat d’una nova orientació i una nova seu, fixada al carrer Les Valls.

Ara, però, l’editorial també prepara canvis a Sabadell, on deixaran la seva seu actual, situada en una segona planta, per traslladar-se d’aquí a un parell de setmanes a la cèntrica plaça Ricard Simó, molt a prop d’on es troba la seu de Ràdio Sabadell. Es tracta d’un edifici amb façana de vidre que Basté preveu que serveixi per apropar encara més redacció i ciutadania, i on es vol poder acollir actes i fer accions per implicar el lector.