La vaga de Correus a Sabadell s’estendrà a Terrassa

Els treballadors denuncien immobilisme per part de la direcció i adverteixen de la paràlisi del servei al Vallès

Els treballadors de Correus a Sabadell denuncien l’immobilisme de la direcció a l’hora de negociar les condicions laborals a la unitat de repartiment número 4 de la capital vallesana. Aquest dimecres una representació dels empleats s’ha concentrat davant la seu de l’empresa a Barcelona per reclamar que se’ls escolti després d’acumular 36 dies de vaga per protestar per la falta de recursos humans i materials i que ha aturat el servei de repartiment, amb afectació a uns 70.000 ciutadans del nord de Sabadell.

Asseguren que aquesta mateixa situació es viu en altres ciutats com Terrassa, que preveu iniciar una vaga de mitja jornada a tota la ciutat a partir del 31 de maig, unes mobilitzacions que es podrien estendre a més municipis de l’entorn.

Els treballadors de la unitat de repartiment número 4 de Sabadell van començar la vaga el 6 d’abril per denunciar una situació que mica en mica s’ha anat agreujant. Concretament, lamenten que tenen una càrrega de feina sobredimensionada, per la qual cosa van reclamar a l’empresa que assignés personal a les places que tenien pendents d’omplir, i donar suport, així, als dotze treballadors.

“No ha estat així, i el problema s’està enquistant”, lamenta Juan Antonio Manjón, delegat sindical de la CGT a Correus a la província de Barcelona. Després de 36 dies de vaga, estan rebent el suport anímic i econòmic de treballadors d’altres centres d’arreu de l’Estat i també d’entitats, que aporten diners a la caixa de solidaritat que han obert per cobrir els dies en que la plantilla es troba en situació de protesta.

La situació afecta a 70.000 ciutadans d’una desena de barris del nord de Sabadell, que no estan reben la seva correspondència. “L’empresa ha prioritzat l’enviament de paquets al del correu i les notificacions”, assegura Manjón.

En aquest sentit, assegura que s’està investigant la cap substituta de la unitat de repartiment que hauria falsificat l’avís de primera notificació en documents oficials que no s’han arribat a lliurar als seus destinataris.

La vaga pot créixer

Els treballadors adverteixen que la protesta se centra a la unitat en qüestió, però que ben aviat es replicarà en altres centres on es troben en la mateixa situació, fruit de la nul·la voluntat de la direcció de negociar, denuncien. Després que Reus s’hagi sumat també a protestes per fets similars, el 31 de maig començarà una vaga de mitja jornada als tres centres de repartiment de la ciutat de Terrassa, una situació que afectarà la totalitat de la població, i apunten que ben aviat s’hi podrien sumar altres municipis de l’entorn de Barcelona.

Després de protestar aquest dimarts al matí davant la seu de Correus a Barcelona, aquest mateix dimarts a la tarda repetiran l’acció a la plaça Sant Roc, davant l’Ajuntament. Reclamen, a més, que l’alcaldessa, Marta Farrés, intenti intervenir perquè la direcció de Correus s’avingui a asseure’s amb els treballadors.

“Ella és del PSC i el director de Correus del PSOE”, apunta Manjón, que lamenta que els socialistes no participessin en la reunió que la delegació de treballadors van celebrar la setmana passada amb diversos partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya.