Farrés demana als sabadellencs que “no es relaxin” després de l’augment de casos positius

Confia que les 3.000 proves PCR que Salut té previst fer al municipi permetran millorar la traçabilitat a la zona sud

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, demana a la ciutadania que no es “relaxi” després que s’hagi registrat un increment de positius de covid-19 a la ciutat. Ho fa just a les portes de la campanya conjunta del departament de Salut i els ajuntament de Sabadell, Terrassa i Ripollet per fer proves PCR massives entre la ciutadania. A Sabadell els testos començaran dijous, amb la previsió de fer-ne 3.000 amb dues carpes ubicades a les places Picasso i Les Termes, al sud de la ciutat. Afirma que es tracta d’una zona on “és més complicat trobar una traçabilitat, donat que els casos positius registrats a dia d’avui són més dispersos”. Actualment a l’hospital Parc Taulí hi ha 22 persones ingressades per covid-19, quatre de les quals a l’UCI.
Marta Farrés assegura que després de detectar un increment de casos, s’ha optat per passar a l’acció amb una estratègia més directa. Explica que s’han fet diverses reunions amb el departament de Salut per decidir com s’ha de reconduir la situació i que finalment, “s’ha optat per un sistema de cribatge amb dos punts al sud de la ciutat, un a la plaça Picasso, al barri de Campoamor, i un altre a la plaça de Les Termes”.

En una roda de premsa telemàtica, la batlle ha detallat que les dues carpes s’obriran al públic el dijous 6 d’agost i estaran actives fins el dissabte dia 8. “És un bon punt de partida per intentar obtenir traçabilitats i veure si es pot aturar l’increment de les xifres, no és per generar alarma, però cal actuar per no anar a més”, indica. Farrés assenyala que s’ha concentrat aquesta actuació a la zona sud del municipi perquè és on hi ha més dispersió de casos. “Als barris de nord, on també han repuntat els positius detectats, ens està resultant més fàcil fer-ne el seguiment”, ha comentat.

L’horari en què aquestes carpes estaran operatives serà de dos quarts de deu del matí a una del migdia i de cinc de la tarda a nou de la nit. L’objectiu és fer proves PCR a tanta gent asimptomàtica com sigui possible, motiu pel qual es fa una crida a totes les persones que visquin en aquestes àrees i a les que les visitin de forma habitual, ja sigui perquè hi treballin o perquè tinguin familiars que hi resideixin. En cas que les proves detectin positius s’activarà el sistema de rastreig. Pel que fa als veïns que presentin símptomes, l’alcaldessa recomana que segueixin adreçant-se al seu CAP de referència.

A banda de les mesures que ja van implantar-se fa setmanes per prevenir possibles rebrots, com la col·locació de dispensadors de gel hidroalcohòlic al carrer, en els darrers dies s’ha incrementat l’activitat dels educadors a peu de carrer. “Aquesta mesura ens està donant bons resultats, especialment entre els joves”, ha apuntat Farrés. També s’ha fet un reforç policial i en breu començarà a actuar un equip de voluntaris de Creu Roja, que recorrerà la localitat per informar i conscienciar la ciutadania.

Pel que fa als bars i restaurants, la batlle ha explicat que per ara no es contempla modificar l’hora de tancament de les terrasses, com sí han dut a terme d’altres municipis. “Ho estem valorant i ho tenim a sobre de la taula, cada dia monitoritzem les dades de la policia, estem interposat multes i vigilant, però no descartem altres mesures”, ha advertit.