Demanen 8 anys de presó per a l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos per contractacions irregulars

L'escrit que presenta per a la peça 31 també esquitxa el seu germà Paco Bustos amb una petició de 5 anys de presó

L'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos i l'exgerent de consorcis del Vallès Occidental Paco Fernández, a través d'una pantalla, a l'Audiència de Barcelona acceptant la pena per malversació. ACN

La fiscalia ha presentat l’escrit d’acusació de la peça 31 del cas Mercuri, que investiga les presumptes irregularitats en la contractació en diverses administracions públiques. Segons informa la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix d’acusació popular, demana 5 anys de presó per al llavors alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, pels delictes de falsedat documental, prevaricació i malversació de cabals públics, i 3 més pel delicte continuat de tràfic d’influències, a més de multes de 205.500 euros i 5 i 7 anys d’inhabilitació, respectivament. També es demanen 5 anys de presó per al seu germà Paco, 5 anys d’inhabilitació especial i multa de 5.500 euros per falsedat documental, prevaricació i malversació de cabals públics.

La informació es fa pública un cop la jutgessa del jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell, que instrueix el cas Mercuri, ha donat per finalitzada la instrucció de la peça número 31 i ha donat trasllat de l’escrit d’acusació de la fiscalia anticorrupció. En ell, sol·licita imposar les corresponents penes als acusats i sol·licita l’obertura de judici oral.

Concretament, aquesta peça investiga la contractació irregular de Marta Solé Costa i de l’exregidora socialista de Sabadell Anna Carrasco al Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental, i de Carmen Sendrós Díez a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Així, en el seu escrit la fiscalia demana per a Manuel Bustos 3 anys de presó, 7 d’inhabilitació especial i multa de 200.000 euros pel delicte continuat de tràfic d’influències. A més, hi afegeix 5 anys de presó, 5 anys d’inhabilitació especial i multa de 5.500 euros pels delictes de falsedat documental, prevaricació i malversació de cabals públics.

Per a seu germà Paco Bustos, que també va ser regidor a l’Ajuntament de Sabadell pel PSC, demana 5 anys de presó i 5 d’inhabilitació especial, amb una multa de 5.500 euros pels delictes de falsedat documental, prevaricació i malversació de cabals públics.

A banda, també fa una petició de 12 anys d’inhabilitació pel delicte de prevaricació administrativa per a qui llavors era gerent del Consorci de Residus, Paco Fernández Ortega.

“Aquestes actuacions presumptament delictives posen de manifest, una vegada més, els comportaments corruptes del PSC, utilitzant les institucions públiques per col·locar de manera irregular a persones militants o afins a l’organització política”, denuncia la plataforma en un comunicat.