Sabadell s’adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Enguany, la 15a edició, es posa l’accent en la importància de reduir els envasos amb l’eslògan 'No t’emboliquis!'

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Sabadell s’adhereix a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), iniciativa que promou la celebració d’activitats a tota Europa, amb l’objectiu comú d’augmentar el seu impacte real en la prevenció de residus. Enguany, la 15a edició que se celebra des de dissabte dia 18 fins al 26 de novembre, posa l’accent en la importància de reduir els envasos amb l’eslògan ‘No t’emboliquis!’.

Els envasos contribueixen a la contaminació del sòl i de la terra i representen, aproximadament, la meitat de les deixalles marines. S’estima que a escala europea, els residus d’envasos han augmentat més d’un 20% durant els darrers 10 anys, en particular els d’un sol ús i, alhora, s’ha produït una disminució important de la reutilització dels envasos. A Catalunya, cada ciutadà genera 101 quilos d’envasos l’any.

En aquest marc, a Sabadell es faran dues accions. D’una banda, es portaran a terme visites informatives als supermercats mitjans i grans per potenciar la compra amb elements reutilitzables. D’altra banda, s’instal·la un punt informatiu itinerant als mercats municipals, en horari de matí, i es distribuiran bosses reutilitzables entre els consumidors i consumidores.

Calendari:

  • dilluns, 20 de novembre: Mercat Central
  • dimarts, 21 de novembre: Mercat de la Creu Alta
  • dimecres, 22 de novembre:  Mercat Els Merinals
  • dijous, 23 de novembre: Mercat de Campoamor
  • divendres, 24 de novembre: Mercat de pagesos (entorn Mercat Central)