Sabadell reforça la neteja i la seguretat durant la campanya de Nadal

L’Ajuntament destinarà més de 162.000 euros a l’execució dels serveis de neteja i recollida addicionals corresponents a la campanya de Nadal

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Coincidint amb la campanya de Nadal, l’Ajuntament impulsa un dispositiu especial per reforçar la neteja i la seguretat a la ciutat. D’aquesta manera s’afavoreix el bon manteniment dels espais públics i la prevenció i actuació davant fets il·lícits en unes setmanes on moltes persones de fora de Sabadell visiten la ciutat i s’incrementa notablement l’afluència als eixos comercials.

Enguany, l’Ajuntament destinarà més de 162.000 euros a l’execució dels serveis de neteja i recollida addicionals corresponents a la campanya de Nadal. Pel que fa a seguretat, Policia Municipal, en col·laboració amb Mossos d’Esquadra crearà una xarxa de vigilància i prevenció amb presència intensiva en les zones comercials, amb l’objectiu de garantir la seguretat.

Tal com ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés, “hi haurà moltes activitats, molta gent als carrers i tenim un teixit comercial que any rere any atreu milers de persones. El que volem amb aquests dispositius específics és garantir que la ciutat es mantingui neta i que tothom pugui sentir-se segur i gaudir tranquil·lament del passeig o l’estada als diferents indrets”. Així mateix, Farrés ha fet una crida al civisme, afirmant que “l’Ajuntament està fent un esforç important, però cal que tots i cadascun siguem cívics i contribuïm a no embrutar els espais públics i a què la ciutat estigui tan maca com sigui possible”.

Neteja i recollida de residus

Entre les accions del dispositiu específic, es reforçarà la neteja viària i de zones d’estada i l’escombrat manual i mecànic de les voreres. També augmenta la recollida selectiva, el repàs exterior de les parades de contenidors i els equips de recollida de voluminosos. Així mateix, en espais d’especial concentració on es desenvolupin activitats de Nadal es mantindrà un servei permanent per repassar aquests espais, incloent-hi les zones comercials i en alguns àmbits es col·locaran més contenidors. Per la seva part, la Cavalcada de Reis comptarà amb un reforç específic de neteja.

Tot plegat es sumarà als serveis de neteja i recollida habituals amb què compta la ciutat i al servei extraordinari que s’està portant a terme per retirar dels espais públics les fulles caigudes dels arbres.

Les deixalleries municipals funcionaran en el seu horari habitual, de dilluns a dissabte, de 8:00 a 20:00 h i diumenges de 9:00 a 14:30h, excepte el 25 de desembre i l’1 de gener, en què romandran tancades.

Es recorda a la ciutadania que tant pel que fa a la recollida de voluminosos com dels arbres de Nadal, cal trucar al telèfon gratuït 900 22 22 34.

Seguretat

L’actuació de Policia Municipal, en coordinació amb Mossos d’Esquadra, s’ha organitzat pensant en la prevenció dels fets delictius més usuals en aquestes dates, coincidint amb l’augment de l’activitat comercial. Alhora, es potenciarà la vigilància del trànsit, tot vetllant per la seguretat viària i la fluïdesa de la mobilitat de persones i vehicles, protegint especialment els vianants. El reforç inclou un augment de la vigilància policial als principals eixos comercials, mantenint el patrullatge a altres zones de comerç com també al conjunt de la ciutat; facilitar la interposició de denúncies per fets de seguretat amb visita presencial al lloc i tractament in situ o bé establint una cita prèvia en funció de la disponibilitat del comerç; l’adopció de mesures per millorar la mobilitat i visites als comerços. Tot plegat potenciant la col·laboració i coordinació entre cossos policials.