Sabadell plantarà més de 1.000 arbres i 3.500 plantes arbustives per reforçar els boscos urbans

Les actuacions tenen com a objectiu densificar els boscos urbans existents i crear-ne de nous per renaturalitzar la ciutat

09 de juliol de 2025 a les 10:01h

La Junta de Govern Local de Sabadell ha aprovat l’expedient de contractació del projecte de plantació d’arbrat als boscos urbans de la ciutat. En total, es preveu la plantació de més d’un miler d’arbres i de prop de 3.500 plantes arbustives, amb una inversió propera als 500.000 euros.

Les actuacions tenen com a objectiu densificar els boscos urbans existents i crear-ne de nous per renaturalitzar la ciutat, millorar la qualitat ambiental i afavorir el benestar de la ciutadania.

El projecte inclou actuacions a nou espais verds i parcs urbans: Parc Taulí, Parc Central del Vallès, Parc i Torrent de la Romeua, Pollancreda de Castellarnau, Parc de Catalunya, avinguda de Pablo Iglesias, Bosc del Poblenou i Parc del Quebec.

En total, es millorarà la vegetació d’una superfície propera als 32.000 metres quadrats, amb la voluntat de guanyar verd, ombra i qualitat ambiental per fer la ciutat més resilient a les altes temperatures.

 

Sabadell planta més arbres que mai

El projecte de boscos urbans s’emmarca en l’estratègia de naturalització de la ciutat que impulsa el consistori. Sabadell planta més arbres que mai i preveu arribar als 50.000 exemplars distribuïts a tots els districtes. Aquest mandat se’n plantaran uns 4.000, que se sumaran als més de 4.000 arbres plantats en el mandat anterior.

Els darrers anys, s’han impulsat plantacions a diferents parcs com el Parc del Nord, Parc de les Aigües, i als futurs Parc d’Odessa i Jardí del Sud, així com a diversos entorns escolars, places i carrers, eixos viaris principals i espais en transformació urbana.

 

Sabadell Respira

Aquest projecte forma part de l’estratègia global de naturalització que impulsa l’Ajuntament a través de la iniciativa Sabadell Respira, una aposta per recuperar espais verds, reduir la contaminació i adaptar l’entorn urbà als efectes de l’emergència climàtica.

Els arbres juguen un paper clau com a filtre natural per millorar la qualitat de l’aire, crear ombra i reduir la temperatura ambiental, així com per fomentar la biodiversitat i generar espais més saludables i agradables per viure i conviure.