Sabadell obre tres noves àrees d’esbarjo per a gossos a diferents barris

La ciutat té cinc àrees més planificades o en vies d’execució, de manera que el mandat actual acabarà havent creat onze nous espais d’esbarjo per a gossos

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Les obres d’adequació de tres noves àrees d’esbarjo de gossos a Sabadell —a Can Rull, Espronceda i Torre-romeu— han finalitzat i des d’avui es troben obertes al públic. La intervenció ha suposat l’arranjament de 4.103 metres quadrats de superfície i s’hi ha destinat un pressupost de 165.000 euros.

 

La tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar animal i Participació, Marta Morell, ha remarcat que “amb la inauguració d’aquestes tres noves àrees seguim dotant la ciutat de nous espais específicament dissenyats per tal que els gossos els gaudeixin i els comparteixin, i ho fem distribuint-les per diferents districtes de la ciutat”.

 

Marta Morell ha volgut remarcar també el compromís de seguir creant més instal·lacions a altres barris: “En aquest moment, tenim cinc àrees més planificades o en vies d’execució, de manera que acabarem el mandat havent creat onze nous espais d’esbarjo per a gossos”.

 

L’àrea de Can Rull, disposa amb una superfície de 1.345 metres quadrats. Està situada darrere la Biblioteca de Ponent, a la plaça d’Ovidi Montllor, entre el carrer d’Arcàdia i l’avinguda de Lluis Companys, al districte 4.

 

L’àrea d’Espronceda, en el districte 6, amb una superfície de 1.436 metres quadrats, es troba al passeig d’Espronceda, a l’espai verd ubicat al costat de les pistes de petanca que hi ha entre els carrers de Frederic Rahola i de Goya.

 

I finalment l’àrea de Torre-romeu, en el districte 7, amb una superfície de 1.322 metres quadrats, està situada a l’espai públic del costat del camp municipal de Torre-romeu, a l’avinguda de Can Bordoll.

 

L’avaluació dels emplaçaments s’ha fet conjuntament amb entitats animalistes i veïnals. L’actuació ha permès també plantar arbres nous en aquests espais i situar-nos elements de mobiliari urbà, com ara bancs, papereres i fonts. S’hi han instal·lat, a més, cartells que indiquen els usos que hi ha permesos a les àrees de gossos i els que no.

 

Entre nova construcció i ampliació de les que ja existien, Sabadell disposa en aquests moments de 8 àrees d’esbarjo per a gossos, més 4 zones d’ús compartit. A més, també s’han instal·lat 5 dispositius Urban Dogs, uns recol·lectors ecològics que atrauen els gossos per tal que orinin, neutralitzen la pudor, impedeixen la brutícia i produeixen compost per jardineria.

 

Tot aquest conjunt d’actuacions formen part del compromís municipal d’augmentar el nombre d’àrees d’esbarjo per a gossos a tots els districtes i encaminar, alhora, les accions públiques de benestar animal a consolidar Sabadell com a ciutat petfriendly.