Dimecres, 29 de maig de 2024
És notícia

Sabadell impulsa una campanya informativa sobre la formació

Avatar photo
Amb la iniciativa es donen a conèixer les diferent accions que aquest any Cal Molins posa a l’abast per ampliar les oportunitats d’accedir al mercat laboral

Amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania l’oferta de cursos del Centre de Formació Cal Molins, l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya informativa que cada setmana es va traslladant a diferents punts de la ciutat. Amb la iniciativa es donen a conèixer les diferent accions que aquest any Cal Molins posa a l’abast per ampliar les oportunitats d’accedir al mercat laboral i que s’adrecen prioritàriament a persones en atur. El grup d’informadores que pren part a la campanya són, així mateix, participants d’un programa d’ocupació per a persones en atur coordinat des del Vapor Llonch, a les quals se’ls ofereix formació i treball per desenvolupar serveis d’interès públic durant el  seu any de contracte.

La campanya d’informació al carrer es va iniciar a principis d’any i es mantindrà durant els propers mesos. Fins ara s’han atès més de 700 persones.

El Centre de Formació Cal Molins és un dels espais més grans destinats a la formació al territori català.

Tal com explica el tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Lluís Matas, “amb més de 3.000 m2 de superfície, Cal Molins és un centre de referència a Catalunya, acumulant una llarga trajectòria i experiència que l’any passat va permetre formar 1.307 persones i es va obtenir un grau d’inserció laboral del 68%”.

El regidor de Desenvolupament Econòmic, Antoni Rodríguez, ha comentat que “volem que tota la ciutadania conegui els recursos que com a Ajuntament posem a la seva disposició per poder créixer professionalment i ajudar a què cap persona es quedi enrere en l’àmbit laboral”.

Oferta formativa 2024

Un volum important de l’oferta de 2024 pertany als cursos de Formació Ocupacional totalment subvencionats. Gairebé tots els cursos permeten obtenir un Certificat de Professionalitat, cosa que pot facilitar l’accés al món laboral de les persones participants. Alhora, inclouen un període de pràctiques en empreses. Els requisits per participar en aquestes activitats formatives són tenir edat laboral i estar prioritàriament en atur així com disposar d’un determinat nivell d’estudis.

Durant el 2024, l’Ajuntament de Sabadell també preveu reeditar un programa formatiu tant per a les persones treballadores que volen millorar les seves competències com per a les empreses que volen que la seva plantilla estigui més especialitzada.  En paral·lel, ofereix formació a mida per a les empreses del territori. El Centre de Formació Cal Molins també posa a l’abast una programació dissenyada especialment per a joves en atur. I així mateix permet la formació a distància en qualsevol moment de l’any, optant a més de 170 cursos de sectors professionals molt diversos. És una iniciativa de formació oberta, flexible i a través d’Internet promoguda pel Ministeri d’Educació i Formació Professional.

A més, Cal Molins acumula una llarga experiència en formació en l’àmbit TIC i manté durant l’any 2024 cursos presencials o la possibilitat d’acreditar-se i obtenir el certificat ACTIC. I des de Cal Molins es trasllada la formació sobre alfabetització digital a les biblioteques del Nord i de Ponent per facilitar que tothom pugui gaudir dels recursos formatius i evitar així la “bretxa digital”.

Preinscripció

Per poder participar en totes aquestes formacions, cal que les persones interessades facin la seva preinscripció per mitjà de la pàgina web www.vaporllonch.cat/calmolins, descarregant l’APP Vapor Llonch o bé es poden adreçar presencialment al Centre de Formació Cal Molins (c. dels Calders, 32, Sabadell). Per a més informació es pot trucar al 93 745 32 23 i qui ho desitgi també pot escriure un WhatsApp al 696 363 850.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

VNG programa un nou cicle d’activitats de primavera de Memòria Històrica

Notícia següent

Acomiaden 5 actors de PortAventura per reclamar millores laborals

Notícies relacionades