fbpx

Sabadell es planteja comprar 13 autobusos elèctrics i híbrids

Avatar photo

En una clara aposta per la sostenibilitat, el Ple municipal abordarà avui la compra de tretze autobusos nous —set híbrids i sis elèctrics— per al servei de  transport urbà que presta la cooperativa TUS. La renovació de la flota comportarà una inversió de 5,5 milions d’euros. 

L’Ajuntament de Sabadell avança així cap a un transport públic cada vegada més net ambientalment. La compra dels nous vehicles permetrà que la ciutat disposi d’una flota d’autobusos més sostenible i també més eficient des del  punt de vista econòmic. Amb la compra d’aquestes unitats, un 61% de la flota d’autobusos serà de baixes emissions. 

Un primer lot de vehicles estarà integrat per 7 autobusos híbrids, elèctric i dièsel Euro VI, que ofereixen una conducció més silenciosa i neta, ja que es redueix el consum de combustible i, per tant, les emissions de CO₂. Es tracta  de vehicles de 12 metres de llarg adaptats a persones amb mobilitat reduïda. 

Un segon lot incorporarà sis vehicles elèctrics a la flota que, a més d’estimar-se un cost d’operació de servei inferior al llarg de la seva vida útil, reduirà l’emissió de gasos contaminants i d’efecte hivernacle en el transport públic en tractar-se d’autobusos totalment elèctrics de zero emissions i de característiques d’accessibilitat i capacitat similars als anteriors. Aquests  vehicles compten amb un cofinançament dels fons europeus Next Generation  per import d’1,2 milions d’euros.

En ambdós casos els vehicles substituiran els autobusos més antics per  afavorir no només una flota més sostenible i moderna. També es vol millorar  la qualitat i l’eficiència econòmica del servei, en incorporar vehicles més nous,  que tenen una taxa d’avaries i incidències molt més baixa. Actualment es  disposa de 67 autobusos. Amb la incorporació dels nous, sis seran  d’emissions zero i 35 híbrids.  

L’objectiu de l’Ajuntament és que el 2031 tota la flota sigui de baixes emissions, amb una previsió d’un 40% d’unitats de zero emissions i la resta  de motor híbrid, o de tecnologies més eficients mediambientalment com és el  cas de l’hidrogen, en fase d’anàlisi per a la implementació al transport públic

Més comoditat

Un altre dels objectius és millorar la comoditat dels usuaris, ja  que les noves unitats generen menys vibracions, menys soroll interior i exterior i compten amb nous dissenys d’interiors que permeten l’aprofitament màxim  dels espais del vehicle. A això s’hi afegeix la millora de la informació a l’usuari  perquè disposen de dispositius més moderns de comunicació i una  comunicació més fiable amb el nou Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE) que  també s’està instal·lant amb cofinançament dels fons europeus Next  Generation. D’aquesta manera també es facilita informació a persones amb  discapacitats visuals o auditives. 

Nous vehicles per a la Policia Municipal

El Ple municipal també es pronunciarà sobre una altra compra de vehicles. En  concret, l’Ajuntament té previst adquirir quatre motocicletes motor elèctric tipus scooter per a la Policia Municipal.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

1,2 MEUR de l’Estat per continuar amb el desplegament d’internet d’alta velocitat a Lleida

Notícia següent

Helena Mas es reuneix amb el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya

Notícies relacionades