fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

Sabadell és Ciutat Amiga de la Infància 2024-2027

Avatar photo

Sabadell ha rebut per segon cop el segell d’Unicef, que ens certifica com a Ciutat Amiga de la Infància 2024-2027. Aquest reconeixement és una distinció que reivindica el compromís i l’esforç que ha dut a terme l’Ajuntament de Sabadell per continuar treballant amb la infància i l’adolescència en el centre  de la seva agenda política

Per assolir la renovació del reconeixement Ciutat Amiga de la Infància s’han seguit unes línies d’actuació, entre les quals treballar amb la infància del  municipi mitjançant una participació real dels infants en la presa de decisions, a través de Consell de la Infància i l’Adolescència. Paral·lelament, amb l’anàlisi i avaluació de les polítiques implementades, s’impulsa la planificació i posada en marxa de les noves estratègies que tinguin en compte els interessos de la  infància en totes les àrees

El segell de Ciutats Amigues de la Infància reconeix la constitució del Consell  dels Infants i la renovació del Pla Local d’Infància i Adolescència de Sabadell,  una eina de treball transversal –s’està actualitzant en aquests moments– que  unifica prioritats i estableix línies d’acció comunes i compartides.  

En aquest sentit, els darrers anys s’han promogut polítiques adreçades a la infància i l’adolescència, estratègies relacionades amb el benestar dels  infants, la defensa dels seus drets i el foment de la seva participació en la  societat i presa de decisions. 

Al Ple del 23 d’octubre de 2023 es va aprovar per unanimitat presentar la  sol·licitud de renovació del segell a Unicef. A partir d’aquesta aprovació, des  de l’Ajuntament s’ha treballat per realitzar els tràmits corresponents per a la  presentació de la candidatura de Sabadell a la convocatòria de renovació, que ara s’ha resolt de forma positiva per a la ciutat. A Espanya un total de 277 municipis formen part de la Xarxa de Ciutats Amigues de la Infància i amb el  segell es reconeixen els governs locals que compleixen amb els requisits establerts pel que fa a polítiques públiques eficaces en aquest àmbit.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sempre Salou exigeix la retirada del Decret que afecta els pisos turístics

Notícia següent

Rescaten dos cavalls vius i localitzen el cadàver d’un tercer al Montsià

Notícies relacionades