!!! Rússia identifica el primer cas de grip aviària H5N8 en un humà dins les seves fronteres

Els científics van detectar cèl·lules d'aquesta grip en els organismes de set treballadros d'una granja avícola al sud de Rússia

Científics russos han confirmat el primer cas de grip aviària H5N8 en un ésser humà a Rússia, segons ha informat aquest dissabte la cap de l’oficina de protecció al consumidor russa Rospotrebnadzor, Ana Popova.

“Avui vull informar sobre un important descobriment científic que van fer els experts del centre científic Vector, de Rospotrebnadzor: s’ha confirmat en un laboratori el primer cas d’infecció humana amb el virus A de la grip aviària H5N8”, ha declarat Popova en una declaració al canal Rossiya 24.

Els científics van detectar cèl·lules d’aquesta grip en els organismes de set treballadros d’una granja avícola al sud de Rússia, on es va registrar un brot del virus al desembre del 2020, informa l’agència oficial de notícies russa Sputnik.

La funcionària ha destacat que es van aplicar els protocols necessaris, i la situació epidemiològica en la granja no va provocar una propagació del virus. “Totes les persones, les set persones de les que parlo avui, estan bé, les manifestacions clíniques que van presentar van ser molt lleus”, ha agregat Popova.

La cap de Rospotrebnadzor va precisar que ara com ara la grip H5N8 només es pot transmetre entre les aus i d’un animal de corral als éssers humans, però resulta impossible el contagi d’una persona a una altra.