Roben més de 75.000 euros en joies i material tecnològic a Barcelona

S'han detingut cinc membres d'un grup d'atracadors multireincidents d'establiments comercials molt violents

Els Mossos han detingut a Barcelona cinc membres d’un grup d’atracadors multireincidents d’establiments comercials molt violents. Els arrestats haurien sostret joies, material tecnològic i diners en efectiu per valor de 75.000 euros.

Els modus operandi era el mateix: entre tres i quatre persones s’aproximaven en un vehicle a la botiga i mentre el conductor s’hi quedava per assegurar la fugida i vigilar el perímetre, els altres accedien a l’interior. Un cop dins no dubtaven en colpejar els treballadors i clients, exhibir un arma de foc i inclús utilitzar-la disparant contra les parets o sostre. La persona que portava l’arma donava les ordres, mentre que la resta accedia a la caixa registradora i als magatzem per endur-se el material.

En un d’aquests, un dels autors va esgrimir una arma de foc, va apuntar a una de les persones que treballava en la botiga, va disparar amb la intenció de neutralitzar-la en el seu intent de demanar ajuda. El tret va impactar en una paret.

El 21 de febrer es va produir un nou robatori violent amb arma de foc en una joieria de Badalona.

Els agents de la Direcció d’Investigació Criminal de Barcelona, van iniciar una investigació paral·lela el 31 de desembre arran d’un robatori violent en una botiga de tecnologia. Els investigats van entrar i amenaçar amb arma de foc real, amb la que van disparar a la paret, i es van endur diners en efectiu i material informàtic.

Els investigadors van identificar dos dels atracadors i van obtenir indicis suficients per relacionar-los amb dos fets més: un a una altra botiga de tecnologia i l’altre a un establiment d’alimentació.

Abans dels atracaments, els membres del grup van sostreure dos vehicles de gamma mitjana-alta amb la intenció de dificultar l’acció policial. Un cop executat el robatori, fugien i abandonaven els vehicles en altres poblacions.

La coordinació entre les unitats d’investigació centrals, les regionals i les unitats investigadores de les comissaries afectades va permetre detectar l’acció del grup, i les coincidències entre els autors en tots els fets investigats. Així doncs, van poder identificar cinc dels seus membres i obtenir indicis suficients per atribuir-los l’autoria de set robatoris violents a Barcelona, un a Cerdanyola i un altre a Badalona.

El 22 de febrer un equip conjunt format per efectius de les dues unitats que van liderar les investigacions van detenir els cinc presumptes autors dels robatoris i van escorcollar diversos domicilis.

En un d’aquests, entre d’altres objectes d’interès per la investigació, van localitzar una arma de foc, que un cop analitzada pels tècnics del laboratori de balística van confirmar que era la mateixa utilitzada en tots els robatoris.

Un dels detinguts, que tenia una ordre de detenció vigent perquè estava internat a presó i no havia retornat durant un permís, va intentar fugir un cop estava detingut.

Així mateix, la Unitat d’Investigació del districte de Nou Barris va imputar un altre fet comés a la seva demarcació en una botiga de telefonia i on també havia identificat als mateixos autors.

Quatre dels cinc detinguts han entrat a presó provisional.