Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

Ripollet celebra el Dia Internacional de la Dansa

Avatar photo
En aquesta setena edició, diumenge 28 d’abril, es recuperen els tastets de ball durant el matí i es torna a celebrar una gran exhibició de ball

El mes d’abril, a banda de la lectura i la il·lustració, amb motiu de Sant Jordi, la dansa també és protagonista a Ripollet, amb la celebració del Dia Internacional de la Dansa, que enguany arriba a la seva setena edició. Una de les novetats d’aquest any és el trasllat del DID24 de dissabte a diumenge, que serà el 28 d’abril, amb diverses activitats de ball durant tot el dia. L’altra novetat és que tornen els tastets de dansa al matí. Com explica el regidor de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Roger Bayó, “des del Departament de Cultura i Patrimoni pensem que és una gran oportunitat per retre homenatge a tots aquells agents culturals implicats amb el món de la dansa local que treballen dia a dia per fomentar i estendre aquest art al municipi”.

En aquesta ocasió, el pati del Centre Cultural serà, al matí, l’escenari de 3 tallers on podrem apropar-nos i practicar balls d’estils ben diferents: flamenc, amb Dansa Jove Noelia España; contemporani amb Epidemic Dance Show, i zumba dance, amb el gimnàs Duo Fitness. Aquests tallers són gratuïts, oberts a tota la ciutadania i no requereixen inscripció prèvia.

El plat fort del DID tindrà lloc a la tarda, amb l’exhibició de ball que realitzaran les entitats i gimnasos locals a la pista coberta del Poliesportiu Municipal. En total, hi participaran 9 col·lectius locals que oferiran més d’una trentena de coreografies. La marató començarà a les 17 h i comptarà amb la participació de l’Associació Colors del Vallès, Associació Country Line Dance, Dansa Jove Noelia España, Ballet Flamenco Carmela, Cuadro Andaluz de Ripollet, Epidemic Dance Show, Gimnàs Gali, Gimnàs Duo Fitness i SB Dance. L’acte estarà conduït i presentat per membres d’Amics del Teatre. Es tracta d’una activitat oberta a tota la ciutadania que tindrà l’oportunitat de gaudir de la dansa al carrer.

Dansa a la programació teatral familiar i escolar
A banda d’aquestes activitats, l’Ajuntament també posa la mirada en la dansa en les seves programacions; així, l’espectacle d’aquest mes de la programació familiar Petit Mercat Vell va ser ‘El Petít Príncep’, de la companyia Nuria Serra. I aquesta setmana, les escoles de Ripollet que participen en la Campanya escolar de teatre, música i dansa, tenen l’oportunitat de gaudir de l’espectacle de dansa ‘Filar’, d’Antonella d’Ascenzi. Finalment, l’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell oferirà ‘El cos que ens fa’, un espectacle de dansa a càrrec del cos de dansa de l’Esbart Sant Cugat. Serà el pròxim 10 de maig, a les 20.30 h, al Teatre Auditori.

Antecedents del DID
El dia internacional de la dansa va ser establert per la UNESCO l’any 1982, a iniciativa del Comitè Internacional de Dansa. Per celebrar aquest dia es va escollir el 29 d’abril, que va ser el dia que va néixer Jean-George Noverre, un innovador i el creador del ballet modern. Així, és un dia que se celebra de manera simultània en molts països. A Ripollet, la iniciativa va sorgir l’any 2017 i va suposar un gran èxit de participació, fruït del treball i l’esforç conjunt entre les entitats, col·lectius i gimnasos locals.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sabadell celebra Sant Jordi amb més d’una seixantena de propostes literàries

Notícia següent

Blanes celebrarà la 1a edició del festival de cinema internacional

Notícies relacionades