Rescaten sense vida al treballador sepultat a Cànoves i Samalús

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

A les 12.47 hores, els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís de l’atrapament d’una persona al número 28 de l’avinguda Ca l’Esmandia de Cànoves i Samalús (Vallès Oriental). Segons informacions facilitades, a la finca hi estaven fent una rasa d’uns tres metres de profunditat per poder impermeabilitzar un mur quan ha cedit la terra a sobre d’una persona que hi estava treballant.

Per poder arribar fins a la persona sepultada, els efectius dels Bombers de la Generalitat han hagut d’apuntalar i desenrunar la terra de forma manual, fet que ha dificultat i alentit molt les tasques. Al voltant de les 18h, han pogut establir contacte amb la persona i el personal mèdic del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) desplaçat amb el Grup Operatiu de Suport (GROS) dels bombers l’han valorat i n’han certificat la mort. La persona encara estava molt sepultada i ha calgut continuar retirant material fins a poder alliberar-lo completament. Els treballs s’han allargat fins al voltant de les 22.30 hores del vespre.

Els Mossos d’Esquadra han dut a terme el tràmits judicials pertinents per tal que els efectius de bombers poguessin evacuar la víctima del lloc de l’accident i després s’ha procedit amb el seu trasllat.

En el dispositiu de rescat han treballat 10 dotacions dels Bombers de la Generalitat entre les quals també hi havia personal del Grup d’Estructures Col·lapsades (GREC) per poder revisar l’estabilitat del terreny i determinar les accions a dur-hi a terme.

A més, també s’hi ha desplaçat el SEM amb un helicòpter medicalitzat i dues unitats amb recolzament psicològic.