Renfe contesta al Govern que sí va informar sobre les incidències a Glòries

  La companyia ferroviària assegura que va alertar l’executiu a través de missatges SMS de l’afectació a les vies i que no en va rebre resposta

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Renfe ha contestat aquest dilluns a la tarda al conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que sí va informar sobre les incidències a Glòries l’abril de l’any passat. Cal recordar que aquestes incidències han causat que el Govern hagi anunciat l’apertura d’un expedient informatiu a la companyia per la caiguda de pols i sorra que han impactat sobre la circulació dels trens de Rodalies al seu pas per sota de la Plaça de les Glòries. Des de Renfe s’explica que es mantenen diversos canals de comunicació amb el Govern, i que un d’aquests canals, via SMS, és el que es va fer servir el 28 i el 29 d’abril per comunicar l’afectació a les vies. A més, la companyia afirma que no va rebre cap resposta per part de l’executiu català.
  Des de Renfe s’ha difós el contingut dels tres missatges SMS que va enviar el 28 i el 29 d’abril. El primer enviat el 28 d’abril, a les 20.28 h, deia: “Obstacles via. Per fang en vies procedent obres externes, limitació velocitat tram La Sagrera Meridiana – Arc Triomf. Afectacions superiors 30 m”.

  Mitja hora més tard, a les 20.54 h, se n’enviava un segon: “Obstacles via. Per fang en vies procedent obres externes. Afectacions actuals aproximades de 15 minuts”.

  El tercer missatge SMS es va enviar, segons Renfe, l’endemà, el 29 d’abril a les 05.11 h de la matinada: “Obstacles en via. Retirat el fang de les vies en tram Sagrera Meridiana – Arc Triomf queda restablerta la circulació amb normalitat”.

  Fonts de Renfe han explicat que no es van fer més comunicacions que aquestes perquè les afectacions “van ser mínimes”, però han volgut deixar clar que, en tot cas, tampoc van rebre cap mena de resposta des de la Generalitat.

  Pel que fa a l’expedient informatiu, les mateixes fonts han indicat que tan bon punt el rebin el contestaran.