Els Reis d’Orient tornaran a recórrer els carrers de l’Hospitalet

A les 17 hores, Melcior, Gaspar i Baltasar seran rebuts a la plaça de Francesc Macià i Llussà, a Santa Eulàlia

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Cavalcada de Reis recorrerà la ciutat com a preludi de la nit més màgica de l’any. A les 17 hores, Melcior, Gaspar i Baltasar seran rebuts a la plaça de Francesc Macià i Llussà, a Santa Eulàlia, i després desfilaran pels carrers que els portaran fins a la plaça de l’Ajuntament. Allà hi haurà l’espectacle previ amb el qual s’esperarà l’arribada dels Reis d’Orient. L’alcaldessa farà lliurament als Reis de la clau de la ciutat, per tal que puguin deixar els regals a les llars dels infants, al balcó de l’Ajuntament. La Cavalcada es podrà seguir per Televisió de L’Hospitalet.

Es recomana a la ciutadania que eviti concentrar-se en punts concrets del recorregut i que busqui els espais menys concorreguts per veure la Cavalcada.

A les 17.30 hores les carrosses arribaran a la plaça de l’Escorsa, on els espera la comitiva reial per recórrer els carrers de Santa Eulàlia, carrer d’Enric Prat de la Riba i carrer Major, per arribar cap a les 19.30 hores, aproximadament, a la plaça de l’Ajuntament.

La desfilada serà una oda al Mediterrani, perquè en el nostre imaginari, els Reis venen del mar portant màgia, sorpreses, joguines…

La carrossa de l’Estel obrirà la comitiva, acompanyada d’una orquestra formada per alumnes de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts, desfilant a ritme d’havaneres, una música lligada al mar.

Les carrosses dels Reis seran tres vaixells envoltats de ballarines d’escoles de dansa de la ciutat i dels treballadors reials, que crearan una atmosfera bucòlica i divertida. Cadascuna de les carrosses va acompanyada d’un carro amb la bústia per dipositar les cartes durant el recorregut, un carro amb un speaker-patge i un grup de treballadors reials.

No hi faltaran les comparses: la d’anar a dormir, la carbonera, la que recull els xumets dels infants que ja s’han fet grans i la dels caramels.

A la plaça de l’Ajuntament hi haurà un espectacle que partirà de la narració d’un petit conte nadalenc que transcorre durant la nit de Reis amb imatges, poesia, sentiments, records…, acompanyat de música en directe.

A la Cavalcada hi participaran Plàudite Teatre, Somnis, Olé Tu Salsa, Gimnàstica Gornal, Street Dance Area, 4 Hores Dansa i FE L’Hospitalet Atlètic.

La Cavalcada tindrà un dispositiu especial d’efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, que vetllaran per la seguretat al llarg del recorregut i en les vies d’accés.

A més del dispositiu policial, la Cavalcada comptarà amb la presència d’efectius dels Bombers de la Generalitat, de Protecció Civil i d’ambulàncies; d’un equip encarregat del manteniment, de la senyalització i de la neteja, i del personal de l’organització i els voluntaris.