Reducció temporal del preu del transport públic pels veïns de Sant Joan Despí

L'objectiu és incentivar l'ús del transport públic i reduir el cost de la mobilitat per a la ciutadania

De l’1 de setembre al 31 de desembre s’aplicaran rebaixes a les tarifes dels abonaments i títols multiviatge del transport públic. D’aquesta forma, els abonaments per als serveis de Rodalies i Regionals de Renfe seran gratuïts, mentre que els abonaments del transport públic integrat, com la T-usual o la T-jove, tindran descomptes de fins al 50%.

La reducció del preu dels abonaments i títols multiviatge als serveis de transport públic és una de les mesures extraordinàries impulsades pel Govern d’Espanya per fer front a les conseqüències de l’increment dels preus de l’energia i dels combustibles. L’objectiu és incentivar l’ús del transport públic i reduir el cost de la mobilitat per a la ciutadania.

Abonament gratuït a Rodalies

En aplicació d’aquestes mesures, els abonaments de Renfe per als serveis de Rodalies i Regionals seran de franc. Per això, s’ha creat un nou abonament gratuït per a viatgers freqüents, vàlid des de l’1 de setembre fins al 31 de desembre.

L’abonament s’ha d’adquirir mitjançant una fiança -de 10 euros, en el cas del servei de Rodalies; i de 20 euros, en el cas del servei de Regionals-. L’import de la fiança es retornarà sempre que es realitzi un mínim de 16 viatges durant el període de vigència de l’abonament (fins al 31 de desembre).

L’abonament gratuït per als serveis de Rodalies o Regionals es pot adquirir a través de les màquines d’autovenda de les estacions, de les taquilles o de l’App Renfe Cercanías.

Descomptes de fins al 50% als títols integrats

Per la seva banda, els títols del transport públic integrat -que permeten viatjar en busmetrotramvia o FGC– també tindran una reducció de preu entre l’1 de setembre i el 31 de desembre.

La reducció de preu serà d’un 50% en l’abonament mensual T-usual, en l’abonament trimestral per a joves menors de 25 anys T-jove, en els títols per a famílies monoparentals i nombroses, i en la T-usual per a persones en situació d’atur. Per la seva banda, la targeta de 10 viatges T-casual tindrà un descompte del 30%.

Els títols que no varien de preu són la T-familiar, la T-grup, la T-dia i el bitllet senzill.

Tots els títols integrats adquirits durant l’any 2022 seran vàlids fins al 15 de gener de 2023, excepte la targeta T-16 i la targeta T-verda que tenen la seva pròpia caducitat.