Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Reconeixement al BiBio del Museu de Ciències de Granollers

Avatar photo

Les principals línies de treball d'aquest grup de recerca se centren en les papallones, els ratpenats i els petits mamífers

El Museu de Ciències Natural ha estat reconegut com a centre de suport a grups de recerca. Aquesta distinció és un pas important dins de la trajectòria i futur del grup de recerca, tant en l’àmbit científic com per poder optar en properes convocatòries de finançament de la Generalitat.

 

El grup de recerca BiBio està coordinat pel científic, Constantí Stefanescu Bonet, i està format per vint-i-dos investigadors i investigadores que duen a terme tasques de recerca sobre la biodiversitat del territori. Les principals línies de treball se centren en les papallones, els ratpenats i els petits mamífers.

 

Aquestes tasques inclouen la coordinació i obtenció de dades valuoses a través de diversos programes de seguiment i també l’anàlisi de les dades obtingudes, per exemple amb relació a com influeixen factors com ara el canvi climàtic, la fragmentació del paisatge, els efectes d’infraestructures sobre aquesta biodiversitat.

 

El grup de recerca i biodiversitat del Museu de Ciències Naturals de Granollers destaca per la important xarxa de voluntariat que fa seguiment i permet establir un grup de recerca amb set línies d’actuació: canvi climàtic, fragmentació del paisatge, relacions entre espècies, serveis d’ecosistemes, conservació d’espècies impacte d’infraestructures i biodiversitat tropical.

 

Els programes de seguiment liderats des del grup BiBio són reconeguts en l’àmbit mundial i constitueixen una de les bases sobre les quals es fonamenta l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat, organisme que coordina tota la informació relacionada amb la biodiversitat a Catalunya.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

six + six =

Notícia anterior

Pere Regull valora positivament l’operació antidroga a Vilafranca

Notícia següent

El Teatre L’Amistat de Mollerussa celebra el seu centenari

Notícies relacionades