Quarta victòria d’un grup veïnal contra el BBVA

Les entitats de barri de la Prosperitat han aconseguit aturar el desnonament d'un hort-jardí situat al carrer Joaquim Valls

Hort-Jardí Date una Huerta a la Prosperitat. Foto: Ajuntament BCN

Al carrer Joaquim Valls número 79 del barri de la Prosperitat, a Nou Barris, hi ha un hort-jardí comunitari batejat com Date una Huerta. Aquest solar és propietat del banc BBVA i aquest dijous havia de ser desallotjat. Finalment, però, el desnonament no s’efectuarà perquè la mateixa entitat bancària ha retirat la denúncia.

El veïnat ha rebut la notícia amb molta felicitat, ja que “representa una immensa alegria per al barri i el seu teixit veïnal, que dóna suport a un projecte social que millora la qualitat de vida i la convivència al barri”.

Així, els col·lectius veïnals recorden que abans d’acollir l’hort, el solar estava “abandonat i ple de brutícia” i afegeixen que intentaran per totes les vies evitar el desnonament de l’hort. Al mateix temps, des de les entitats de barri insisteixen a “fer una crida a la propietat perquè formalitzi una cessió d’ús mentre que no es construeixi en aquest solar. És la manera que sortim d’aquest cercle viciós que està comportant un malbaratament de recursos públics i un fort desgast per al projecte, per a les entitats que li donen suport i també per a les Administracions que fan de mediadores: tothom hi sortirà guanyant”.