El PSC denuncia: el Govern de Ballart no dona informació sobre seguretat

El PSC ha sol·licitat les memòries dels anys 2019, 2020 i 2021, però l’Ajuntament no dona resposta ni cap explicació al respecte

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El PSC ha alertat que el Govern Municipal de Tot per Terrassa i ERC no respon les peticions del grup socialista sobre les memòries d’activitats del servei de Policia Municipal. Concretament, el PSC ha sol·licitat les memòries dels anys 2019, 2020 i 2021, però l’Ajuntament no dona resposta ni cap explicació al respecte. Els socialistes denuncien que tot i que el termini per contestar les sol·licituds d’informació és de 4 dies (art. 19 Reglament Orgànic Municipal), ja fa més d’un mes que van sol·licitar a l’alcalde aquesta informació, però encara no han rebut resposta: “Fins i tot ens hem adreçat formalment a la regidora de Seguretat, la Sra. Patricia Reche, però avui dia no hem obtingut cap resposta”.

Els socialistes consideren que aquesta negativa del Govern Municipal a compartir la informació és greu atès que aquestes memòries són documents que recullen totes les dades sobre l’actuació de la Policia Municipal en tot l’any, i argumenten que és de gran importància accedir a aquests documents per tal de valorar quina ha estat la feina del servei. El PSC atribueix aquesta maniobra de Tot per Terrassa i ERC a dues possibilitats:

“O volen ocultar la informació perquè les dades de les memòries desmunten el seu discurs; o, el que seria més greu, la deixadesa en la transparència de la qual en fan tanta bandera”.

La publicació d’aquestes memòries és una de les peticions que els socialistes van dur al Ple Municipal extraordinari sobre seguretat que es va celebrar el passat 24 de gener, una sessió en la qual es va constatar l’augment de delictes a Terrassa durant els tres primers trimestres de 2022 respecte al mateix període de 2021 (+18%), de 2020 (+32%), i 2019 (+22%), segons dades del Ministeri de l’Interior. Dies més tard, el 31 del mateix mes, es va reunir el plenari del Consell Municipal de Seguretat, una reunió en la qual els responsables polítics van compartir oralment unes dades amb els membres de l’òrgan. L’endemà, el Grup Socialista va sol·licitar per escrit aquestes dades, però el Govern Municipal tampoc les ha proporcionat, tot i que el termini de resposta ha estat sobrepassat.

El secretari de Seguretat del PSC de Terrassa manifesta que “des del govern se’ns ha acusat de ser alarmistes, excusant-se en unes estadístiques que mai no s’han presentat en cap consell de seguretat”. És una obvietat que Terrassa sempre ha estat una ciutat força segura, però la feina de l’Ajuntament és mantenir aquesta seguretat,  i les dades mostren com els delictes no han parat d’augmentar. I també ha augmentat exponencialment la preocupació de la ciutadania per la seguretat”.