Protesten a Barcelona després de les declaracions de Villarejo sobre el 17A

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Unes 150 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest dimarts davant la Delegació del Govern a Barcelona per a protestar després de les declaracions de l’excomissari José Manuel Villarejo que vinculen al Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) amb l’imant de Ripoll i els atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona) del 17 d’agost de 2017.

Durant la concentració, els manifestants han llançat proclames contra l’Estat com a ‘Estat espanyol, estat assassí’, entre altres.

La mobilització ha estat convocada per la Assemblea Nacional Catalana (ANC) a les 20.00 enfront de la Delegació sota el lema ‘Contra la seva violència, independència’.

Villarejo ha assegurat en seu judicial que va col·laborar amb el CNI “per a intentar arreglar la malifeta del famós atemptat de l’imant de Ripoll, que al final va ser un error greu del senyor Sanz Roldán, que va calcular malament les conseqüències per donar-li un petit esglai a Catalunya”, en referència a l’exdirector del CNI.

En declaracions als periodistes, la presidenta de la ANC, Elisenda Paluzie, ha defensat la manifestació perquè no volen normalitzar aquest tipus de declaracions: “Exigim la veritat sobre el que va passar el 17 d’agost a Catalunya”.