Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

Prop de 400 alumnes de la ciutat participen en les Jornades L’Hospitalet 6.0

Avatar photo

Secrets digitals, fake news i el potencial de la intel·ligència artificial al Village MWC

El Village Mobile World Congress és l’escenari de les jornades “L’Hospitalet 6.0: una ciutat connectada”, organitzades per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la GSMA i la Fundació Mobile World Capital. Durant quatre dies, prop de quatre-cents estudiants de diferents centres educatius de la ciutat hi participen amb l’objectiu d’acostar-se a conceptes com la intel·ligència artificial, descobrir la cara fosca de les noves tecnologies o identificar fake news.

Aquesta vuitena edició de les jornades s’inscriu en el full de ruta de l’estratègia de transformació digital L’H 6.0 que impulsa l’Ajuntament de L’Hospitalet a través de l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura.

Per fer-ho possible, la carpa 6.0 acull aquests dies els alumnes del Centre Municipal de Formació i Orientació al Treball (CEMFO) i les cases d’ofici de L’Hospitalet, Institut Provençana, Institut Bisbe Berenguer, Institut Santa Eulàlia, Institut Torras i Bages, Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella i Innovació en Formació Professional (iFP) Planeta.

Divendres passat va tenir lloc la conferència inaugural “Secrets digitals que tothom viu, però ningú explica”, a càrrec de Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, que va parlar de les tensions existents entre realitat i virtualitat. La proliferació d’entorns immersius, encapçalats per les promeses del metavers acceleren i amplien aquestes tensions i posen en dubte els funcionaments socials, ètics i legals coneguts fins ara.

Avui la següent conferència tractarà sobre “La dark side de les noves tecnologies, ús i abús, addiccions i ciberassetjament” a càrrec de Jordi Bernabeu-Farrús, psicòleg de la Divisió de Salut Mental d’Althaia (Hospital Sant Joan de Déu de Manresa), que parlarà sobre com un ús inadequat de les xarxes socials pot provocar aïllament, tendència a l’autisme o dinàmiques d’addicció. .

Més tard, Innovació en Formació Professional (iFP) Planeta presentarà el seu projecte “Plataforma administrativa segura en servidors”, a càrrec de Gabriel Martí, professor en cibernètica, i dels alumnes Joel González i Javier Adell, alumnes del cicle formatiu de grau superior d’administració de sistemes informàtics en xarxa, perfil professional ciberseguretat. El projecte consisteix en un prototip de sistema que permet automatitzar el procés de creació i instal·lació d’una màquina en el núvol, versàtil i amb capacitat per funcionar com qualsevol servei: web, base de dades, sistema operatiu, aplicació, etc.

Dimecres, 1 de març, tindrà lloc la conferència “Utilitzant el potencial de la intel·ligència artificial (IA) i noves tecnologies per a la generació de nous escenaris, identitats i narratives”, a càrrec de Saúl Baeza, investigador a Elisava Research, TU/Eindhoven i director creatiu de DOES, un estudi i consultora de disseny al Districte Cultural de L’Hospitalet. L’objectiu de Saúl Baeza és validar nous paradigmes d’ambigüitat, multiplicitat i fluïdesa identitària, utilitzant sistemes biomètrics d’intel·ligència artificial. En aquesta sessió, mentor i alumnes de l’Institut Provençana presenten creacions artístiques fruit d’estratègies innovadores d’art col·laboratiu i aprenentatge en la frontera de l’arquitectura, l’art, la realitat virtual i el metavers.

Com a cloenda, dijous, 2 de març, es durà a terme “Esquiva fakes, busca fets”, una acció fora de l’aula amb alumnes de l’Institut Bisbe Berenguer, Institut Santa Eulàlia i Institut Torras i Bages dinamitzada per Verificat, que té com a objectiu la formació de joves de la ciutat en la gestió de la informació i la desinformació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

4 + fifteen =

Notícia anterior

Multen a un veí amb 3.000€ per pintar una línia groga a tocar del seu garatge

Notícia següent

Manresa Jove convoca la 4a edició del concurs de cartells d’Estiu Jove

Notícies relacionades