Presó per a un lladre que va robar joies valorades en 15.000 euros en una botiga de Terrassa

L'home estava en llibertat condicional d'una condemna per diversos robatoris que acaba el 2023

El jutge de guàrdia de Terrassa ha enviat a presó un home acusat d’haver robat joies per valor de 15.000 euros en una joieria de la ciutat. Els Mossos d’Esquadra el van arrestar dimarts 13 d’abril, juntament amb una dona, els dos acusats d’un robatori comès el 31 de març. Aquell dia, la policia va rebre l’avís d’una joieria que denunciava que un home i una dona disfressats amb perruques havien amenaçat amb una pistola i un ganivet de grans dimensions el propietari del local i una treballadora. Segons les víctimes, s’havien endut una gran quantitat de joies. Amb la investigació, la policia va identificar els lladres i va constatar que l’home estava en llibertat condicional d’una condemna per diversos robatoris que acaba el 2023.
Els identificats eren parella sentimental. L’home, de 49 anys, era un conegut delinqüent de la Unitat Central d’Atracaments dels Mossos d’Esquadra. Un cop identificats els sospitosos, la policia va desplegar un operatiu especial el 13 d’abril per detenir-los i escorcollar el domicili que compartien a Terrassa. Al pis, els agents van trobar diverses joies provinents del robatori i altres objectes que els podrien vincular amb altres delictes similars.

En paral·lel, els Mossos d’Esquadra van relacionar l’home amb altres cinc robatoris violents en diferents establiments comercials de Terrassa i Montcada i Reixac. En tots els casos havia actuat seguint el mateix patró: entrava a les botigues amb la cara tapada, duia caputxa i una mascareta sanitària, i amenaçava amb una arma de foc o un ganivet els treballadors per endur-se la recaptació de la caixa registradora.

El primer cas va ser el 29 de gener en una benzinera de Terrassa, on va amenaçar amb un ganivet la treballadora i es va endur 4.083 euros. El segon va tenir lloc també a Terrassa el 7 de març, en un establiment d’alimentació del carrer Don Bosco de Terrassa, on va amenaçar els treballadors amb una arma de foc i un ganivet, i va aconseguir endur-se 1.200 euros.

Més tard, els dies 15 i el 17 de març, va assaltar altres dos establiments d’alimentació del municipi. L’últim fet va ser el 10 d’abril, tres dies abans de robar la joieria, en un comerç de Montcada i Reixac, on va entrar amb un ganivet a la mà i va amenaçar a la treballadora. D’allà es va endur 1.000 euros.

Els dos detinguts van passar a disposició judicial el 15 d’abril al Jutjat de guàrdia de Terrassa, qui va decretar ingrés a presó provisional per a l’home. La dona, de 39 anys, va quedar en llibertat amb càrrecs.