Presenten una nova edició del Pla de fruita a les escoles

Enguany, el programa incorpora una acció especial que consisteix en el lliurament d’una bossa amb clementines de les Terres de l’Ebre per a les famílies dels infants dels centres que hi participen

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, presentaran demà, 4 de desembre, a les 11.00 h, a l’Escola Joan Baptista Serra, a Alcanar (comarca del Montsià), el Pla de fruita a les escoles que, des de novembre, ja s’està aplicant a totes les escoles catalanes que l’han sol·licitat.

 

Durant l’actual curs escolar, es preveu la distribució de 900 tones de fruita i hortalisses a més de 254.000 alumnes de 1.084 centres educatius catalans que participen en aquest programa. L’Escola Joan Baptista Serra és un d’aquests centres.

 

A més, enguany, el programa incorpora una acció especial que consisteix en el lliurament a l’alumnat d’una bossa amb clementines de les Terres de l’Ebre, perquè la donin a les seves famílies. D’aquesta manera, a banda de fomentar els hàbits alimentaris saludables, també es vol fomentar el consum de productes de proximitat.

 

El Pla de fruita a les escoles és un programa europeu que busca promoure el consum de fruita i hortalisses en les dietes de l’alumnat durant l’etapa de formació dels seus hàbits alimentaris. Catalunya fa més de 10 anys que impulsa aquesta iniciativa a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), amb la col·laboració dels departaments d’Educació i Salut.