Preocupació entre els botiguers per l’onada de robatoris a Passeig de Gràcia

En menys d'un mes s'han produït quatre atracaments a les botigues del luxós carrer barceloní

Robatori de la botiga Dolce Gabban. Foto: Albert Alexandre

En 19 dies quatre establiments del Passeig de Gràcia, el carrer més luxós de Barcelona, han patit robatoris similars. El 14 i el 15 de novembre van ser G-Star i Dolce&Gabban, el 17 de novembre va ser Uniqlo i el 24 de novembre Tommy Hilfiger. Les quatre botigues van ser assaltades amb el mateix sistema, l’encastament de vehicle que consisteix a fer xocar un automòbil contra l’aparador d’un establiment per poder-hi accedir.

Segons ha desvelat Metropoli Abierta, els lladres s’enduen una gran quantitat de productes de la botiga que més tard revenen al mercat negre.

Actualment els Mossos d’Esquadra estan investigant qui està darrere de tres dels grups de crim organitzat, ja que un d’ells ja ha estat detingut.

Per la seva banda des de les agrupacions de comerciants del Passeig de Gràcia estan molt preocupats per la situació de delinqüència que els seus negocis estan vivint. Per a Lluís Sans, president de l’Associació Amics del Passeig de Gràcia, segons ha explicat a Metropoli Abierta que confia en la tasca de la policia en què els tres grups criminals siguin detinguts. Així mateix, Sans considera que l’Ajuntament de Barcelona hauria de protegir aquests comerços instal·lant pilons perquè els cotxes no puguin accedir a les voreres, però “no ho autoritza”.