El president del PP d’Esplugues cola factures personals durant anys per pagar-les amb diners públics

Avatar photo
Entre les factures que el regidor popular va colar com a “despeses de partit” hi ha joguines i peluixos infantils, un pernil ibèric i menjar a domicili en dies festius

Marcos Sánchez Siles, únic regidor del Partit Popular a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat fins al maig de l’any passat, va colar durant anys factures personals com a despeses del partit, per pagar-les amb diners públics provinents de les subvencions municipals a cada grup municipal i que es reparteixen d’acord amb el nombre de regidors que té cada partit.

Així ho ha detallat ‘El Periódico’ en exclusiva, afegint alguns dels conceptes de les factures que el regidor va colar com a costos del partit. Entre ells, una cadireta de nadó per un valor de 469 euros; un pernil ibèric amb diversos embotits per 72,75 € o diversos vins i formatges amb valor de 228,29 euros. També hi havia diverses joguines, peluixos i llibres infantils amb preus entre els 8,95 euros i els 54,04 euros.

Segons el citat mitjà, les factures consten al registre de comptabilitat interna de l’Ajuntament d’Esplugues, que acaba de finalitzar la revisió de la facturació dels diferents grups municipals entre els anys 2019 i 2022. Segons ‘El Periódico’, que ha analitzat totes i cadascuna de les factures remeses als comptes municipals, el conseller justifica els costos amb “declaracions responsables” on afirma que les despeses estan, “a parer seu, vinculades al funcionament ordinari del Grup Municipal”.

Declaració responsable presentada pel PP d’Esplugues amb justificants de despeses “de restauració i desplaçament” | FOTO: El Periódico

 

Pagaments en xarcuteries, botigues de joguines i restaurants

L’article signat per Manuel Arenas recull també altres costos amb càrrec al partit, i pagats amb fons municipals, que inclouen pagaments en xarcuteries, compra de joguines o fins i tot peticions de menjar a domicili. En aquest últim cas, el regidor continua justificant que es tracta de “costos vinculats al funcionament ordinari del partit” malgrat que són peticions que es van fer a la nit, o fins i tot en dia festiu, amb el 24 de juny del 2022.

Destaquen també algunes factures durant el mes d’agost, quan els ajuntaments acostumen a no tenir activitat política per vacances. Per exemple, segons el mateix article, l’agost del 2021 Marcos Sánchez Siles va deixar-se 811 € en àpats a Llívia, a Girona; a Vinaròs, a Castelló; i a Saillagouse, a França.

En total, la comptabilitat interna de l’Ajuntament d’Esplugues ha detectat 670 factures del regidor del PP entre el 2019 i el 2022 —encara no s’ha revisat la comptabilitat del 2023— amb uns costos totals de 60.936,95 €, tot i que, segons ‘El Periódico’, “no és possible certificar quina proporció del total va ser destinada a finalitzats personals del regidor”.

Cal destacar que Marcos Sánchez era l’únic regidor del PP a Esplugues en els anys revisats i que el partit va rebre una subvenció municipal de 68.900 euros per a tot el mandat, subvencions que s’entreguen a tots els partits en funció del nombre de regidors que tenen.

‘El Periódico’ s’ha posat en contacte telefònic amb el regidor, que s’ha mostrat “sorprès” per les alarmes enceses arran d’aquestes factures perquè “ni a mi ni al Grup Municipal Popular ens han informat absolutament de res”. Sánchez ha confirmat que les factures revisades eren seves. El regidor ha afegit que “han demanat sistemàticament a la Intervenció General de l’Ajuntament d’Esplugues que fiscalitzi les seves despeses i les de tots els partits”.

Fonts del consistori han confirmat al citat diari que “s’està investigant internament la facturació del Grup Popular per haver-se detectat diverses factures amb possibles irregularitats”, assegurant que, com a mínim, si es confirma la irregularitat d’aquestes factures, “s’hauran de retornar”, sense aclarir si es prendran més mesures al respecte.

 

Marcos Sánchez es defensa

Davant la polèmica aixecada per la publicació d’aquestes informacions, el regidor popular ha manifestat a les xarxes socials que lamenta que “un periodista hagi conegut 700 factures abans que el Ple de l’Ajuntament” i que “hagin saltat les alarmes i s’hagi informat a la premsa” abans que als “mateixos interessats”.

Afegeix també que durant el procés administratiu s’aportarà “la documentació sol·licitada” per a justificar les factures. A més, ha publicat un comunicat del Partit Popular d’Esplugues en la mateixa línia i que informa que “s’ha posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra” la possible vulneració de la “custòdia documental” dels comptes de l’Ajuntament, que han aparegut a la premsa abans que se l’informés sobre els fets al mateix regidor.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor un ciclista de 30 anys en ser atropellat per un cotxe

Notícia següent

Aragonès pregunta què farà Puigdemont “més enllà de tornar” si guanya el 12-M

Notícies relacionades