Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

El Port de Barcelona inverteix 5M d’euros en la plataforma tecnològica de PORTIC

Avatar photo
PORTIC, el port community system (PCS) de la Comunitat Portuària de Barcelona, ha estrenat una nova plataforma tecnològica que incorpora importants millores, tant en la capacitat i velocitat de processament de les operacions com en ciberseguretat, per optimitzar el rendiment, la seguretat i la resiliència davant de possibles incidents. La renovació de la infraestructura tecnològica de PORTIC, en ús durant més de 10 anys, suposa una inversió de pràcticament 5 milions d’euros, realitzada pel Port de Barcelona.
La implantació de la nova plataforma tecnològica arriba un cop finalitzada la renovació de totes les aplicacions visuals de PORTIC, iniciada l’any 2020 i que ha suposat una inversió de 3 milions d’euros, i s’emmarca en l’objectiu del Port de Barcelona de dotar a aquest sistema informàtic d’intercanvi electrònic documental de les eines necessàries per abordar els nous reptes previstos, com ara canvis legislatius, millora en els processos i la inclusió de noves tecnologies -intel·ligència artificial, etc.-.
Aquesta modernització de PORTIC ha inclòs també la reestructuració del software en microserveis, la migració a un nou centre de dades d’alta seguretat TIER 3+, la instal·lació d’un segon centre de dades alternatiu en cas de caiguda amb una posada en marxa en menys de dues hores sense pèrdua de dades, serveis avançats d’administració i monitoratge i serveis de ciberseguretat. La posada en marxa de la nova plataforma tecnològica ha anat precedida d’exhaustius treballs d’estudi previs i de reestructuració de codi, així com la realització de proves de concepte. La implementació final ha tingut una durada de deu mesos.
David Serral, director de Sistemes d’Informació del Port de Barcelona, explica que “amb la renovació de la plataforma de PORTIC hem doblat la capacitat de processament de l’anterior sistema, incrementant el seu rendiment i la capacitat d’escalat, aspectes bàsics en una aplicació que facilita i agilita la comunicació entre els diferents organismes públics que participen en les cadenes logístiques (autoritat portuària, serveis duaners i paraduaners, entre altres) i operadors com empreses consignatàries, navilieres i terminals”.
En els mesos vinents, PORTIC Barcelona incorporarà nous professionals a la seva plantilla, disposant de més recursos per aprofitar les noves capacitats tècniques que ofereix la plataforma i ajudant a mantenir el Port de Barcelona com un dels ports més innovadors d’Europa en automatització i digitalització de processos documentals. Aquesta renovació està recollida al IV Pla Estratègic 2021-2025 del Port de Barcelona i dona resposta a les demandes de la Comunitat Portuària per tenir una plataforma amb més capacitat i serveis de més valor afegit.
“El PCS del Port de Barcelona és crític per a les operacions logístiques, ja que transacciona gairebé 40 milions de missatges anuals. La forta inversió en la millora del seu ecosistema és essencial per afrontar els propers reptes del Port i de la seva Comunitat Portuària”, conclou Javier Gallardo, director general de PORTIC.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

19 + nine =

Notícia anterior

Campanya de controls d’alcoholèmia a Torredembarra durant Carnaval

Notícia següent

La Paeria renovarà la gespa del camp de futbol de Balàfia Manuel Lorite

Notícies relacionades