Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

La Policia de Mollet denuncia 11 persones per ús fraudulent de la targeta de mobilitat reduïda

Avatar photo
Els agents han detectat targetes fotocopiades o que s’utilitzaven a nom de persones o familiars difunts

La Policia Municipal de Mollet del Vallès investiga penalment a 6 persones que haurien fet un ús irregular de la targeta de mobilitat reduïda i n’ha sancionat administrativament a altres 5.

Els conductors investigats estacionaven a zones habilitades per a persones amb mobilitat reduïda fent un mal ús de les targetes a nom de familiars que deixaven visibles a la part davantera del vehicle.

En la seva intervenció, els agents han detectat targetes fotocopiades o que s’utilitzaven a nom de persones o familiars difunts feia mesos o anys enrere. A més, han immobilitzat dos vehicles a nom de persones difuntes fins que acreditin la seva titularitat legítima correctament.

La targeta per a persones amb discapacitat és el document públic que acredita el dret de la persona titular a gaudir de facilitats de circulació, estacionament i aparcament per al vehicle amb què es desplaci. Així ho determinen la Llei 13/2014, del 30 d’octubre, d’accessibilitat; el Decret 97/2002, de 5 de març, o la norma que el substitueixi, i complementàriament les ordenances municipals corresponents.

Fer un ús incorrecte dels estacionaments de mobilitat reduïda pot implicar  sancions que van des dels 200 € fins al 6.000 € i penes de presó de sis mesos a tres anys per un delicte de falsificació de document públic.

 

Crida a la col·laboració ciutadana

Des de la Policia Municipal de Mollet del Vallès es recorda la importància de respectar la legalitat i els drets de les persones amb discapacitat i demanen la col·laboració ciutadana  per a detectar i denunciar possibles casos d’ús irregular de les targetes de mobilitat reduïda.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Cardedeu presenta el Pla d’Acció de Comerç 2024 a la ciutadania

Notícia següent

La dona que va matar la seva filla a Sant Joan Despí volia “causar el major sofriment” al pare

Notícies relacionades