Dimarts, 23 de juliol de 2024
És notícia

Dispositiu especial per netejar les platges metropolitanes després de la revetlla de Sant Joan

Avatar photo
160 treballadors i un reforç extraordinari de maquinària garantiran la neteja de les platges

L’AMB, en col·laboració amb els vuit ajuntaments metropolitans del litoral, posa en marxa un dispositiu especial de neteja intensiva de les platges, que començarà a les 6.30 h del 24 de juny i s’allargarà fins a les 9.30 h.

L’objectiu d’aquest horari intensiu i concentrat és permetre la celebració de la revetlla sense restriccions horàries i alhora tenir les platges en bones condicions a primera hora del matí de l’endemà.

Aquest dispositiu especial comptarà amb:

  • 160 treballadors.
  • 3 camions compactadors: dos camions compactadors tot terreny per fer el buidatge de papereres semisoterrades i un camió compactador de reforç.
  • 8 garbelladores.
  • 2  quads i 30 vehicles 4×4. Quatre dels vehicles 4×4 estan dotats amb equips d’aigua a pressió, que serviran per refredar les fogueres des de primera hora, per poder-les retirar amb seguretat i rapidesa, i per netejar els equipaments i el mobiliari.
  • 15 contenidors auxiliars de 12 m³ per a la recollida manual de residus.
  • 36 contenidors de platja auxiliars.
  • 3 retroexcavadores i 2 camions tot terreny amb grua.
  • Increment de la neteja manual. A les platges del municipi de Montgat i en alguns trams de les platges de Badalona, no es podrà fer la neteja mecànica amb garbelladora a causa de l’estretor de les platges provocada per la regressió de la sorra. També es farà neteja 100 % manual a les platges dels espais naturals del delta del Llobregat.
  • A més, 4 persones de l’equip tècnic de l’AMB estaran distribuïdes per diferents platges per coordinar totes aquestes tasques i fer-ne el seguiment.

La neteja nocturna es completarà amb el garbellament de totes les platges i el buidatge dels contenidors. A més, es continuarà treballant intensament les 48 hores posteriors en un servei constant per acabar de retirar tots els residus i restes de fogueres, i dur a terme les actuacions de manteniment que siguin necessàries. També es passarà el tractor amb electroimant per totes les platges per tal de retirar els possibles elements metàl·lics que quedin a la sorra.

El dispositiu millorarà l’eficàcia gràcies a l’actuació fonamental de la Policia Local i el suport dels Mossos d’Esquadra en alguns municipis. Aquests cossos de seguretat acompanyaran el dispositiu de neteja que pentina les platges i s’encarregaran d’advertir tothom que abandoni la sorra per garantir, alhora, el treball òptim dels efectius de neteja i la seguretat dels usuaris.

 

Prohibició de fer fogueres i crida a la responsabilitat

L’AMB recorda que està prohibit fer fogueres a les platges amb un triple objectiu: minimitzar el risc d’incendis forestals, evitar cremades i prevenir la presència de residus perillosos, que, a més, contaminen la sorra de la platja.

Els usuaris de les platges hauran de fer servir els contenidors per llençar les deixalles i evitar que les platges es converteixin durant unes hores en veritables abocadors. Es recomana dipositar els residus en bosses i deixar-los al contenidor de la platja o del carrer. Alba Barrera, tècnica de platges AMB, afirma que els residus deixats a la sorra poden acabar al mar, contaminar l’ecosistema marí i posar en perill la salut dels animals que hi viuen, que sovint confonen deixalles i plàstics amb aliments.

A més, l’AMB recomana evitar l’ús d’envasos de vidre, ja que es poden trencar i representar un perill per als usuaris.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × 5 =

Notícia anterior

Mor una nena de 4 anys ofegada a la piscina de l’escola

Notícia següent

Primer mort per ofegament a les platges tarragonines aquesta temporada d’estiu

Notícies relacionades