Persecució: un okupa fuig de la policia amb ganivets a la mà a Barcelona

Cantant i armat amb ganivets, l'okupa amenaça els veïns i tot aquell que se li acosti

Persecució pel barri de Lloreda de Badalona. Aquest dijous, cap a les 16.30 hores, agents de la Unitat Omega i dels Mossos d’Esquadra van realitzar una batuda per localitzar l’okupa que fa mesos que provoca inseguretat entre el veïnat.

La Guàrdia Urbana de Badalona  van rebre l’avís que un home s’estava passejant amb ganivets per la zona. Tot i això, la recerca va ser infructuosa, ja que no van localitzar l’individu.

Tot i no trobar-lo, el veïnat de Lloreda i de Sistrells assegura a aquest mitjà que, “a les 20.00 hores l’home havia tornat a la barraca que okupa”. Els residents també expliquen que van ser les mares dels nens que acudeixen a les dues escoles properes al local les que van trucar a la policia.

“No ens donen cap solució. Ens haurem de manifestar o sortir al carrer perquè és indignant que els pares i mares es trobin a plena llum del dia a aquest home passejant-se amb ganivets”, explica indignada una veïna.

És el seu modus operandi des de fa mesos. Cantant i armat amb ganivets, l’okupa de l’Avinguda Catalunya amenaça els veïns i tot aquell que se li acosti. Els intents de parar-ho han acabat en violentes amenaces als residents de la zona.

Entre les queixes i les públiques denúncies de la ciutadania hi ha les crítiques a la policia, que actua “poc o res”. “Se l’emporten al cotxe i després el tornen a deixar anar”, afirmava una veïna fa setmanes a Metrópoli.

Especialment al barri del Gorg és habitual l’estampa. El més destacat des de començament del 2022 ha estat el polèmic desallotjament dels habitants de la nau del carrer Progrés, molts d’ells supervivents del que es va cremar fa un any. Els desallotjats van muntar tendes de campanya i van acampar a la plaça del Contifici fins que l’Ajuntament de Badalona els va oferir una alternativa habitacional temporal.