Pere Aragonès i Ada Colau es reuniran aquest dijous al Palau de la Generalitat

l president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es reuniran aquest dijous a les 9 hores al Palau de la Generalitat per impulsar la col·laboració entre el nou Govern i l’Ajuntament per abordar els problemes de la ciutat.

En una entrevista de Ser Catalunya que ha recollit Europa Press aquest dimecres, Colau ha avançat que plantejarà a Aragonès els dos principals reptes que afronta la capital catalana: l’emergència habitacional i la recuperació econòmica.

“Barcelona treballa al 100%. Tenim molts projectes en marxa i, entre tots, hem de treballar plegats per l’estabilitat i la recuperació”, i ha insistit que la Generalitat ha de tornar a exercir les seves competències en àmbits com habitatge, sanitat, educació i sensellarisme.

La trobada institucional es produirà quatre dies després de la presa de possessió i quan els consellers prometen el càrrec aquest mateix dimecres: “Haig d’agrair la ràpida resposta, és un bon senyal”, ha dit la primera edil.

“Més enllà de les diferències, tenim una responsabilitat institucional i feina a fer plegats. Fa massa temps que hem notat un govern de mínims, hem de deixar enrere l’època de bloqueig”, ha afegit.

Sobre els nous consellers del Govern, Colau ha dit que hauria preferit que fossin més d’esquerres: “Jo hauria preferit un govern més d’esquerres. Ara bé, un cop tenim govern, la meva responsabilitat institucional és demanar que comencem a treballar plegats”.

DESNONAMENTS I HABITATGE SOCIAL

Quan li han preguntat pel desnonament de dimarts al bloc Llavors, al carrer Lleida, Colau ha advertit a la Generalitat que “s’ha de posar les piles” en àmbits com l’habitatge i els desnonaments, i ha allargat la mà al nou executiu.

“La Generalitat deu uns 1.400 pisos a la taula d’emergència i també s’han d’abordar els desnonaments d’una altra manera. Nosaltres tenim una experiència, amb una unitat especialitzada, i els podem ajudar a impulsar una experiència semblant d’àmbit català”, ha dit.

En relació amb la presència de diputats de la CUP en el desnonament del bloc Llavors, Colau ha recordat que els cupaires han estat clau en l’acord del nou Govern i creu que intenten contraposar-ho “marcant un perfil més social als carrers”.

HERMITAGE

Colau també s’ha mostrat “optimista” amb el nou projecte del Museu Hermitage amb el Gran Teatre del Liceu, que estan en converses per consolidar un espai cultural a la Nova Bocana del Port de Barcelona.

“Venim d’un projecte que alguns no vèiem clar. Era replicar una franquícia, amb un model antic de concentració turística al centre de la ciutat”, i ha celebrat que el debat s’hagi centrat en el que necessita la ciutat.

No obstant això, Colau ha recordat que hi ha altres projectes, com l’European Urban Tech, que també estan interessats a instal·lar-se a la façana litoral de la ciutat i que “estan molt alineats amb valors de la ciutat, com la ciència, la innovació i la tecnologia”.