Una pedregada interromp la celebració del Sant Jordi al centre de Barcelona

La Superilla literària reuneix desenes escriptors i venedors de roses durant tot el matí

Una pedregada ha irromput la celebració del Sant Jordi al centre de Barcelona, que aquest any ha estrenat la Superilla literària a Passeig de Gràcia. El recinte, que ha reunit desenes d’escriptors i venedors de roses durant tot el matí, ha hagut d’aturar l’activitat uns minuts al voltant de la una del migdia per una forta pluja, que ha estat substituïda pel sol una estona després. Els carrers de la capital s’han tornat a omplir massivament i s’han vist llargues cues per aconseguir firmes d’escriptors, recuperant així l’esperit participatiu de la diada. La normalitat prepandèmica s’ha instaurat de nou assolint un nou rècord de parades a Barcelona, on s’arriba per primera vegada a les 300, 170 de les quals destinades a signatures.

L’any 2020 gairebé no es va celebrar per l’esclat de la pandèmia, i l’any passat va tornar encara tímidament i amb moltes restriccions tant a l’afluència i la mobilitat. Tot i així, finalment es van vendre 1,3 milions de llibres amb una facturació de 18 milions d’euros, gairebé el 85% del 2019, el darrer any abans de la pandèmia.

El model de la Superilla és una versió augmentada (i sense restriccions als vianants) de l’àrea perimetrada que es va estrenar l’any passat al Passeig de Gràcia, i són diverses les ciutats que el replicaran -o que repetiran-, amb espais propis i diferenciats per als professionals del llibre i la flor. Badalona, Lleida, Terrassa, Girona i Lleida, entre elles.