Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

El pavelló de Can Magí, propera parada del futur esportiu de Sant Cugat

Avatar photo

La inversió en la millora i construcció d’equipaments esportius ha estat de 9 milions i la destinada als projectes 2023-27 serà de 10 milions més

Per què Sant Cugat necessita més instal·lacions esportives? 13 entitats esportives han respost a la pregunta que ha formulat l’Ajuntament aquest dimarts, en un acte públic a La Unió. L’acte, amb la presència de l’alcaldessa Mireia Ingla i la secretària general de l’Esport Anna Caula, ha permès a l’Ajuntament fer una radiografia acurada de l’estat de les instal·lacions esportives locals a partir de les demandes dels clubs. Per respondre-les, l’Ajuntament ha reunit els arquitectes dels projectes esportius que acaben d’aterrar a la ciutat i els que arribaran en el proper mandat.

Mireia Ingla, alcaldessa: “Sant Cugat és una ciutat que practica molt esport, de molts tipus i tant a l’aire lliure com en equipaments. En una ciutat que ha doblat la població des de principis de segle, cal planificar els equipaments que necessitem en el futur però garantir també el bon manteniment dels actuals. A més, ens sentim particularment orgullosos de l’aposta que han fet molts clubs, entitats i el mateix Ajuntament per visibilitzar l’esport femení, una assignatura que teníem pendent com a ciutat i com a país”.

 

Anna Caula, secretària general de l’Esport: “El teixit esportiu de Sant Cugat és envejable. El municipi compta amb una  gran diversitat d’entitats en moltes disciplines amb una aposta molt clara i mantinguda pel foment de l’esport base i, especialment, de l’esport femení. Si per al Govern, l’esport és un pilar de país; per a Sant Cugat, l’esport és un pilar de ciutat. Amb les millores i noves instal·lacions que projecta l’Ajuntament, el municipi pot fer un salt endavant en la promoció de l’esport, els valors, els hàbits saludables i la cohesió social a Sant Cugat”.

L’acte ha comptat amb 13 entitats esportives que han participat exposant les seves demandes: CFU Mira-sol Baco, Sant Cugat Futbol Club, DSV Voleibol Sant Cugat, Escola de Patinatge Artístic, Penya Blaugrana Sant Cugat, Club Rugby Sant Cugat, Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, Handbol Sant Cugat, Solideo Pati Hoquei Sant Cugat, Olimpyc Floresta, Secció Atletisme Club Muntanyenc, Futbol Sala Sant Cugat i Penya Pericos Sant Cugat.

 

L’acte ha servit per veure per primer cop com serà el futur pavelló de Can Magí, amb la presentació de l’avantprojecte que l’Ajuntament ha encarregat a l’AMB. Un PAV3 que consta d’una pista longitudinal per als esports de sala i de tres pistes transversals de bàsquet, voleibol, minihandbol i minifutbol sala. Aquest projecte el finançarà i executarà l’AMB el proper mandat.

La trobada ha tingut les explicacions tècniques dels arquitectes dels següents projectes:

·  Complex aquàtic de Mira-sol (Josep Ferrando i Javier Chillón)

·  Pavelló de gimnàstica rítmica de la Guinardera (Oriol Garcia-AMB)

·  Renovació del paviment de la pista d’atletisme de la Guinardera (Jorge Muntañola)

·  Canvi de gespa del camp de rugbi de la Guinardera (Jorge Muntañola)

·   Pavelló de Can Magí (Roger Méndez-AMB)

·  Canvi de gespa dels camps de futbol de Tubau, Can Magí i Mira-sol (Alberto Martínez Mora, sales manager Poligrass)

La presentació dels projectes també ha comptat amb les intervencions d’esportistes i usuàries d’instal·lacions per ampliar la visió ciutadana sobre les necessitats més urgents de la ciutat en matèria esportiva: Núria Escamilla (nedadora), Joana Buenaventura (gimnasta), Alicia Hernández (atleta), Rita Hinojosa (jugadora de rugbi), Lola González (jugadora d’handbol) i Ana León (jugadora de futbol).

La inversió en la millora i construcció d’instal·lacions esportives en aquest mandat ha estat de 9 milions d’euros i els projectes que arribaran per al període 2023-27 serà de 10 milions d’euros més.

La periodista santcugatenca Marina Romero ha conduït l’acte.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Torredembarra celebra el Dia d’Andalusia aquest dissabte

Notícia següent

Aigües de Reus inaugura el parc fotovoltaic més gran de la ciutat

Notícies relacionades