La Passada de l’Ascensió de Granollers mostrarà el món dels pallassos i pallasses

Aquest any es compleixen 23 anys del nou format de la Passada de l’Ascensió, amb l’excepció dels dos darrers anys

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest any, la Passada de l’Ascensió recupera la seva vitalitat amb la Passada que havíem de veure l’any 2020 i que es va veure truncada per la pandèmia derivada de la COVID-19:  “La Passallada, una Passada de nassos!” Una proposta, que com bé indica el seu nom, omplirà els carrers i les places de la ciutat de clowns i pallasses que ens ho faran passar d’allò més bé.

Aquest any la Passada de l’Ascensió ens mostrarà el singular món dels pallassos i pallasses. Els descendents dels anomenats bufons, personatges amb un rol social que els permetia fer sàtira de temes en molts casos prohibits a la resta de persones. Dels pallassos se’n té constància des de l’antiguitat. I a inicis del segle XX ja es parlava de les primeres pallasses.

A Granollers, els espectacles de circ que formàvem part de la programació de tardes de les Festes Majors d’entre els anys seixanta i setanta tenien com a mestre de cerimònies al Jaume Albiol i Roda, conegut com al pallasso PERICO. Més tard, els pallassos Monti & Marinez foren triats per la Colla dels Blancs com a pregoners de la Festa Major de 1998.

Els pallassos i pallasses poden ser grotescs, tendres, amb capacitat d’aportar noves mirades,  transgressors, amb esperit crític, solidaris… Però també poden arribar a ser irreverents i provocadors. Hi ha pallassos de tota mena, però tots tenen en comú la intenció de fer riure al públic a través de la broma, l’acudit o la representació còmica.

El dissabte 28 de maig, de 17 a 20 h, podrem gaudir dels espectacles que ens proposen les companyies La Churri, Pasquale Bergamotto, La Bleda i els Black & Blue al llarg del carrer d’Anselm Clavé, entre la plaça Maluquer i Salvador i la plaça de la Corona. Es faran dues sessions de cada exhibició. La passada conclourà a les 19.15 h a la plaça Perpinyà amb un xou poètic final, a càrrec de Bucráa Circus, que no deixarà indiferent a ningú.

La programació de la Passada 2022

A les 17 i 18 h. Wooooow!, de la companyia La Churri

Una experiència wooooow! Que ens farà entendre que la vida són tres segons i un i mig dormim!

A les 17 i 18 h. Party Time, amb Pasquale Bergamotto

Un espectacle que ens convida a emprendre un viatge al món de la paternitat i, més en general, al de les cures.

A les 17.30 i 18.30 h. Black and Blue, cabaret amb Cristi Garbo i Ricardo Cornelius

Un espectacular duet musical Black and Blue, d’èxits d’ahir i d’avui, en viu i en directe.

A les 17.30 i 18.30 h. Les vacances de Madame Roulotte, amb la companyia La Bleda

Una història de vacances on no tot serà perfecte, però amb la que es respirarà humor i felicitat arreu.

A les 19.15 h. El gran final, amb Bucráa Circus

Un espectacle, malauradament amb certa vigència, que s’ambienta en un context de guerra i que fa un homenatge a un dels oficis més bonics i generosos del món: l’ofici de pallasso.

Aquest any es compleixen 23 anys del nou format de la Passada de l’Ascensió, amb l’excepció dels dos darrers anys; aquest maig celebrarem la 21a Passada moderna. L’any 2000, s’impulsava i naixia un nou concepte de desfilada, enfocada a mostrar la cultura i el folklore popular i tradicional. Així, granollerins i granollerines, vallesans i vallesanes han pogut contemplar des d’aleshores elements singulars, sorprenents i majestuosos, arribats d’arreu, com la Moma del Corpus de València, els Capgrossos de Saragossa o els Titelles del Betlem de Tirisiti d’Alcoi.