La Passada de l’Ascensió de Granollers mostrarà el món dels pallassos i pallasses

Aquest any es compleixen 23 anys del nou format de la Passada de l’Ascensió, amb l’excepció dels dos darrers anys

Aquest any, la Passada de l’Ascensió recupera la seva vitalitat amb la Passada que havíem de veure l’any 2020 i que es va veure truncada per la pandèmia derivada de la COVID-19:  “La Passallada, una Passada de nassos!” Una proposta, que com bé indica el seu nom, omplirà els carrers i les places de la ciutat de clowns i pallasses que ens ho faran passar d’allò més bé.

Aquest any la Passada de l’Ascensió ens mostrarà el singular món dels pallassos i pallasses. Els descendents dels anomenats bufons, personatges amb un rol social que els permetia fer sàtira de temes en molts casos prohibits a la resta de persones. Dels pallassos se’n té constància des de l’antiguitat. I a inicis del segle XX ja es parlava de les primeres pallasses.

A Granollers, els espectacles de circ que formàvem part de la programació de tardes de les Festes Majors d’entre els anys seixanta i setanta tenien com a mestre de cerimònies al Jaume Albiol i Roda, conegut com al pallasso PERICO. Més tard, els pallassos Monti & Marinez foren triats per la Colla dels Blancs com a pregoners de la Festa Major de 1998.

Els pallassos i pallasses poden ser grotescs, tendres, amb capacitat d’aportar noves mirades,  transgressors, amb esperit crític, solidaris… Però també poden arribar a ser irreverents i provocadors. Hi ha pallassos de tota mena, però tots tenen en comú la intenció de fer riure al públic a través de la broma, l’acudit o la representació còmica.

El dissabte 28 de maig, de 17 a 20 h, podrem gaudir dels espectacles que ens proposen les companyies La Churri, Pasquale Bergamotto, La Bleda i els Black & Blue al llarg del carrer d’Anselm Clavé, entre la plaça Maluquer i Salvador i la plaça de la Corona. Es faran dues sessions de cada exhibició. La passada conclourà a les 19.15 h a la plaça Perpinyà amb un xou poètic final, a càrrec de Bucráa Circus, que no deixarà indiferent a ningú.

La programació de la Passada 2022

A les 17 i 18 h. Wooooow!, de la companyia La Churri

Una experiència wooooow! Que ens farà entendre que la vida són tres segons i un i mig dormim!

A les 17 i 18 h. Party Time, amb Pasquale Bergamotto

Un espectacle que ens convida a emprendre un viatge al món de la paternitat i, més en general, al de les cures.

A les 17.30 i 18.30 h. Black and Blue, cabaret amb Cristi Garbo i Ricardo Cornelius

Un espectacular duet musical Black and Blue, d’èxits d’ahir i d’avui, en viu i en directe.

A les 17.30 i 18.30 h. Les vacances de Madame Roulotte, amb la companyia La Bleda

Una història de vacances on no tot serà perfecte, però amb la que es respirarà humor i felicitat arreu.

A les 19.15 h. El gran final, amb Bucráa Circus

Un espectacle, malauradament amb certa vigència, que s’ambienta en un context de guerra i que fa un homenatge a un dels oficis més bonics i generosos del món: l’ofici de pallasso.

Aquest any es compleixen 23 anys del nou format de la Passada de l’Ascensió, amb l’excepció dels dos darrers anys; aquest maig celebrarem la 21a Passada moderna. L’any 2000, s’impulsava i naixia un nou concepte de desfilada, enfocada a mostrar la cultura i el folklore popular i tradicional. Així, granollerins i granollerines, vallesans i vallesanes han pogut contemplar des d’aleshores elements singulars, sorprenents i majestuosos, arribats d’arreu, com la Moma del Corpus de València, els Capgrossos de Saragossa o els Titelles del Betlem de Tirisiti d’Alcoi.