Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Parets presenta el Pla de protecció civil municipal

Avatar photo

L’acte va fer ahir, 27 de març, a la Sala d’actes dels Serveis Municipals la Volta, i el document està actualitzat per fer front a episodis de pandèmia

L’Ajuntament de Parets va presentar ahir, el 27 de març, a la Sala d’actes dels Serveis Municipals la Volta, la presentació del Pla de protecció civil de Parets DUPROCIM (Document Únic de Protecció Civil Municipal). El document estableix el marc orgànic i funcional previst per a un municipi amb l’objectiu de prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns i donar resposta adequada a les possibles situacions d’emergència del municipi.

L’acte va estar presidit per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc de la Torre, conjuntament, amb l’Inspector en Cap de la Policia Local de Parets, Joan Pérez, i els sergents de la Policia Local, Miquel Lafuente i Jordi Galera. 

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, va destacar que “hem presentat el Pla de protecció civil de Parets i ara l’haurem d’aprovar per Ple municipal. Es tracta d’un document de protecció civil on, d’una forma organitzada i coordinada, queden recollides totes les competències d’una sèrie de comandaments tècnics per casos d’emergència en el municipi. Portàvem temps preparant-lo i això ens ha servit per presentar-lo actualitzat, ja que portarà un Pla de Vencat i un Pla anticovid, o per fer front a pandèmies, que queden recollits el document que aprovarem”.  

El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc de la Torre, va apuntar que “es tracta d’un Pla que en casos d’emergència tenen els diferents Ajuntaments, en el nostre cas, amb l’entrada de la pandèmia va quedar aturat i amb el nostre govern l’hem actualitzat i posat al dia. Pensem que és tan important la reacció i la resposta, com la coordinació i la urgència que es dona quan hi ha un cas d’emergència. En aquest sentit, podem dir que Parets del Vallès és un dels municipis pioners en adaptar aquest Pla també per episodis de pandèmia, que és una de les novetats que hem presentat. A més, volem agrair la tasca que s’ha fet conjunta i transversal que s’ha fet amb els diferents departaments i cossos de seguretat del municipi”.  

L’objectiu del DUPROCIM és determinar la planificació de la protecció civil municipal tenint amb relació a tots els riscos que es poden tenir en compte i, després de ser presentat, el document passarà ara a aprovació del Ple municipal.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Oberta la convocatòria de places per treballar durant l’estiu

Notícia següent

Riva destaca el paper del Festival Internacional Orgue&nd en la dinamització dels orgues d’Andorra

Notícies relacionades