fbpx

L’Ajuntament de Parets inicia la primera fase pel tractament de control de l’eruga processionària

Avatar photo

L’Ajuntament de Parets començarà la primera fase dels treballs pel tractament de control de l’eruga processionària, durant els dies 29 i 30 de novembre, en horari nocturn. L’actuació consisteix en una polvorització amb insecticida autoritzat i, posteriorment, una segona fase d’endoteràpia que es basarà a injectar una substància fitosanitària al tronc de l’arbre. L’insecticida Decis Protech que s’aplicarà en aquesta primera fase actua circulant pel sistema vascular de l’arbre fent que en els dies posteriors sigui capaç de combatre la plaga.

Parets disposa d’una quantitat important d’arbres sensibles a la plaga, comunament coneguda com l’eruga del pi, ubicats en carrers, parcs, escoles i espais privats. Conscients dels problemes de salut pública relacionats amb aquesta plaga, el municipi ja compta amb un pla d’intervenció en les seves àrees de gestió directa. No obstant això, és rellevant apel·lar a l’aplicació d’aquestes mesures en àrees privades o privades d’ús públic on es puguin trobar aquest tipus d’arbres.

Per tant, totes les persones propietàries d’arbres sensibles a aquesta plaga poden sol·licitar més informació sobre què fer i quan en el correu electrònic que trobareu al final d’aquesta notícia. Durant el tractament de polvorització es recomana que s’eviti la presència de personal aliè i sense equip de protecció, a més de la retirada de qualsevol animal domèstic i del tancament de balconades, finestres i portes.

Les zones d’actuació del tractament de control de l’eruga són: la Torre de Cellers, 5, (entorn de naus); el nus C. PalouI / Can Romeu; el nus C. PalouI / Can Romeu; el nus C-17 / C. Garbí; al Pg. Fluvial / Av. Tarradellas; a la rotonda C. Diesel; a la zona comte de Montemolin; a les pistes de BMX; al Bosc de Taules; al Bosc de Taules (molí de vent); a l’entorn del Llac; al Bosquet entorn Petanca; a les instal·lacions de Petanca Parets; a l’aparcament Pavelló, al parc del Cementiri 1 i 2; al Bosquet C. Palou / Pg. Fluvial; a la rotonda Av. Lluís Companys; al Bosquet de la Fàbrica; al Pare del Mirador; al Pg. Can Riera i Camí; al Pare Cal Jardiner PI. dels Gegants; al Parc del Torn; a l’Av. Catalunya, 124; al Talús Av. Catalunya; al C. Montserrat Roig amb C. Mercè; i a la Verneda.

Per avisar de qualsevol incidència es pot fer una notificació a la bústia d’incidències del web municipal, trucar al telèfon 93 573 88 88, o escriure al correu electrònic [email protected]. En cas d’emergència, s’ha de contactar amb la Policia Local de Parets al telèfon 93 573 73 00.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Valls es prepara per viure el Mercat de Nadal

Notícia següent

Un home mata amb una ballesta una gossa embarassada amb 10 cadells

Notícies relacionades