Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

Parets del Vallès acull la 26a entrega de premis del concurs de dibuix CASSA

Avatar photo

L’acte es va fer ahir, 27 de març, a la Sala d’Exposicions de Can Rajoler

Parets del Vallès va acollir ahir, 27 de març, el lliurament de premis del Concurs de Dibuix Infantil de la Fundació CASSA a la Sala d’Exposicions de Can Rajoler. L’entrega dels reconeixements va anar a càrrec de l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia i el gerent de Cassa, Joan Parte.

 

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, va destacar que “el concurs és una tradició, celebrem els 26 anys des de la seva posada en marxa, però, enguany té un valor afegit pel que fa a la situació d’emergència amb l’aigua que ens trobem. Hi ha una situació de sequera molt forta i on té molt més valor sensibilitzar als joves i a totes les persones que l’aigua és un bé escàs del qual n’hem de tenir cura i controlar-ne el consum. A més, s’ha publicat un BAN d’emergència de sequera que fa més que recomanacions, en el sentit de demanar que no es regui de determinades maneres, que des de les administracions usin en els parcs i jardins aigua recuperada, la reducció del 15% del consum de les empreses, i l’objectiu que tots agafem consciència”.

 

La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia, va apuntar que “som un municipi conscienciat amb la temàtica de l’aigua i és també gràcies a aquest tipus d’iniciatives que es porten treballant durant tants i tants anys. Jo mateixa havia participat en aquest concurs com alumna i tinc 36 anys, és a dir, es tracta d’un projecte molt arrelat en el municipi on hi ha participat moltíssima gent. Es tracta d’iniciatives que serveixen per conscienciar-nos i sensibilitzar-nos al voltant del consum de l’aigua i, actualment, encara és més important amb la situació de sequera que estem patint que des de casa, l’alumnat i les famílies, intentem estalviar al màxim d’aigua”.

 

El gerent de Cassa, Joan Parte, va explicar que “per nosaltres és un dia per estar molt contents, no només jo, sinó tots els companys de CASSA, perquè el programa educatiu EduCASSA enguany celebra la seva 26a edició. Són 26 anys d’un programa educatiu de sensibilització i conscienciació per a totes les generacions futures, les actuals i les que vindran, i això ens ajuda, com a ciutadania, a estar més preparats per situacions com l’emergència i la crisi climàtica. Pensem que el coneixement, l’educació i el compromís que hi ha al darrere es promocionen amb el programa EduCASSA a través d’activitats que es fan a les escoles des dels 3 fins a 14 anys”.

 

Els guardonats han estat: el primer premi per Hugo Royo, el segon premi per Natalia Ribas, i els accèssits per Noa Vilchez, Noa Morales i Xantal Sagués. Tots els premiats són alumnes de l’escola ACESCO i tenen l’edat de 12 anys. Els premis són organitzats anualment per la Fundació CASSA en el marc del programa educatiu EduCASSA. El programa educatiu té l’objectiu d’acostar el cicle integral de l’aigua i fomentar les bones pràctiques sostenibles. Dins el projecte EduCASSA, la companyia convoca un concurs de dibuix en què poden participar els i les estudiants que prèviament hagin participat en el programa educatiu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Pacte Municipal per la Llengua de Granollers proposa actuacions per garantir l’ús del català

Notícia següent

Encamp presenta el nou logotip de la marca turística d’Encamp i el Pas de la Casa

Notícies relacionades