Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

Parets activa la campanya en contra les agressions sexistes ‘Només sí és sí’ per la Festa Major

Avatar photo

El municipi oferirà ajuda des del Punt Lila i LGTBI+, de l’organització, del servei de seguretat, del servei sanitari i, a més, s’han habilitat Espais Segurs als bars de la zona

L’Ajuntament de Parets endega la campanya contra les agressions sexistes ‘Només sí és sí’ per la Festa Major perquè tothom pugui gaudir-ne i sentir-s’hi còmode i segur.

Les festes majors es converteixen sovint en espais on tenen lloc actituds discriminatòries i vexatòries cap a determinats col·lectius de la societat, i està a les nostres mans combatre-les. El municipi disposa del Protocol d’actuació per unes festes lliures de violències masclistes i LGBTI-fòbiques, en el qual es posen a disposició popular recursos per ajudar tothom que ho necessiti.

 

L’Ajuntament recorda, a la campanya, que les agressions sexistes no només són violacions i agressions físiques, les mirades, els tocaments, els comentaris, les agressions verbals… també ho són. Per aquesta raó no hi ha cap excusa que justifiqui cap agressió per motius de gènere, orientació sexual, identitat de gènere, ètnia o religió.

En aquest sentit, qualsevol persona que pateixi una agressió sexual podrà rebre ajuda adreçant-se al Punt Lila i LGTBI+, a l’organització, al servei de seguretat o al servei sanitari. A més, l’organització també ha habilitat Espais Segurs als bars de la zona, al bar La Plaça, al restaurant Les Brases, al bar l’Espurna, i al restaurant El Sol on l’agressor serà advertit i, si escau, expulsat de l’espai.

 

Els telèfons disponibles que es difonen en la campanya són: el del Punt Lila i LGTBI+ (617 838 763) els dies de Festa Major i en l’horari del servei; el del Punt Lila estable (691 367 664) els dilluns de 16 a 19 h, el d’assistència a víctimes (93 573 73 00) i el del SIAD (93 573 79 79) en horari d’oficina.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 × 3 =

Notícia anterior

Llibertat provisional per a la falsa metgessa de Berga

Notícia següent

El Festival Internacional de Música de Cambrils inaugura la seva 48a edició

Notícies relacionades