Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

Parets acollirà el Dia de les Esquadres el proper 27 d’abril

Avatar photo

S'incrementen les detencions a delinqüents en un 54% a Parets durant l'any 2022

Així ho ha explicat la Inspectora en Cap dels Mossos d’Esquadra ABP de la Comissaria de Mollet, Maria Elena Martínez, durant la Junta Local de Seguretat de Parets celebrada avui, 29 de març, a la Sala d’Actes dels Serveis Municipals La Volta.

Aquesta ha estat presidida per l’alcalde de Parets del Vallès, Francesc Juzgado. Juzgado ha valorat positivament que Mossos d’Esuadra, qui té la competència en matèria de seguretat, hagi anunciat un reforç a tota l’àrea i la regió per coordinar un operatiu especial contra les bandes organitzades que actuen als municipis en robatoris a domicilis.

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ha destacat que “amb la Junta Local de Seguretat hem compartit les dades de seguretat dels diferents cossos de seguretat a través d’una exposició sobre l’últim any natural comparant-les amb el darrer, en aquest cas les del 2022 amb les del 2021. L’objectiu és poder transmetre a la ciutadania les dades com un exercici més de transparència i de tranquil·litat, ja que és important que es coneguin les dades per saber com estem i en quina situació es troba el municipi. Les dades que s’han exposat a la Junta són positives i, a més, volem aprofitar per felicitar i valorar la tasca que fa la nostra Policia Local”.

L’Inspector en Cap de la Policia Local de Parets, Joan Pérez, ha apuntat que “les dades que s’han presentat són positives, es tracta de les del 2022 respecte a les del 2021. El que hem fet és que cada cos ha donat les dades sobre les quals té competència; s’han donat les xifres de la Policia Local, les de Mossos d’Esquadra, les de la Guardia Civil i la Policia Nacional. Pel que fa a la resta de dades, les hem donat nosaltres, com són les referents a policia de trànsit, de mediació o administrativa, entre altres, i, en aquest sentit, destaquem que són dades bones i que esperem que es mantinguin”.

Dels 930 fets delictius registrats en el període 2021-2022 a Parets, el nombre més gran de fets delictius han estat les estafes per Internet amb 216, després els furts 193 i, per últim, els danys 92.

A la junta hi han participat també el regidor de Seguretat Ciutadana de Parets, Francesc de la Torre, l’Inspector en Cap de la Policia Local de Parets, Joan Pérez, així com diferents representants dels diferents cossos de seguretat i els portaveus de totes les forces polítiques de l’Ajuntament.

Els robatoris amb força a domicili representen el 8,9% del total dels fets delictius. Els delictes contra les persones s’han reduït un 3,2%. El 81% de les infraccions administratives han anat a càrrec de la Policia Local de Parets.

L’alcalde ha conclòs felicitant els diferents cossos per la seva coordinació i exigint novament que s’incrementi el número de Mossos d’Esquadra al territori.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

[VÍDEO] Tres policies disparen contra tres gossos “en defensa pròpia”

Notícia següent

PSC, Ciutadans i Junts per Terrassa rebutgen la presentació de Roc Blanc

Notícies relacionades